Waarom het isoleren van de spouwmuren zo verstandig is

Nog steeds verbazen we ons over de hoogte van de maandelijkse energierekening. Hoe kan die toch steeds zo hoog zijn? Voornaamste reden is dat veel van onze warmte zomaar verdwijnt, dwars door de muren van je woning. Stoken wordt dan inderdaad zoiets als dweilen met de kraan open. Daar is echter wel iets aan te doen. Begin maar eens met het isoleren van de spouwmuren. Je merkt meteen effect, ook in je portemonnee.

Isoleren van de ruimte tussen de buiten- en de binnenmuur van je woning

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de buiten en de binnenmuur van je huis. Door die ruimte op te vullen en te isoleren, gaat er veel minder warmte verloren. Je doet je huis een jasje aan en dat ga je merken aan de energierekening. Want die gaat door het aanbrengen van spouwmuurisolatie structureel naar beneden. Het maakt dat je gerust kunt investeren in deze manier van isoleren. Dat verdient zichzelf namelijk snel terug.

Kauf Supafil is goedkoop en een prima isolatiemateriaal

Het isoleren van de spouwmuren kan met verschillende producten. De meest gebruikte is wel Knauf Supafil. Dat heeft enerzijds te maken met de voordelen van dit product, anderzijds met de prijs. Knauf Supafil is namelijk allesbehalve duur en ook om die reden zeer populair. Daarnaast biedt dit product meer dan uitstekende isolatiewaarden en is het ook een product dat geluiden weet te isoleren. Het behoort tot brandklasse A1 en het gaat hier om een waterafstotend product.

Enverifoam is een materiaal dat niet krimpt

Een andere optie die je hebt om te isoleren is gebruikmaken van Enverifoam. Dit materiaal staat bekend om de zeer goede kierdichting en de naadloze isolatielaag. Ook Enverifoam geldt als waterafstotend en luchtdicht. Enverifoam geldt eveneens als dampopen en brandveilig. Van krimp is als je dit materiaal gebruikt ook geen sprake.

EPS parels zijn geschikt voor smallere spouwen

Maak je gebruik van EPS parels, dan heb je een product dat geschikt is voor de smallere spouwen. Zelfs de smalste spouwen kunnen met behulp van de parels prima geïsoleerd worden. Daarmee is ook meteen het verschil met glaswol genoemd, want glaswol is altijd een bredere spouw nodig. EPS parels worden in de volksmond ook wel piepschuim genoemd en de parels zijn in staat om de smalste spouwmuren een betere isolatiewaarde te geven.

Zo breng je de energierekening structureel naar beneden

Behalve dat je energierekening naar beneden gebracht wordt door deze manier van isolatie, wordt je huis ook gewoon warmer als je de spouwmuur hebt laten isoleren. Bovendien ontstaat er zo geen vocht en schimmel op en tussen de muren. Bovendien isoleer je de spouwmuur van je woning doorgaans maar een keer en daarmee is het dus iets voor altijd. Door goed te isoleren verdwijnt de warmte niet zomaar meer naar buiten. Daarmee is de belangrijkste reden om te isoleren ook meteen genoemd, niet in de laatste plaats omdat hiermee de energienota structureel naar beneden gaat.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 juni, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Waarom het isoleren van de spouwmuren zo verstandig is

Reageren is niet toegestaan.