Wat zijn de voordelen van een polyurethaan coating? 

Ben je op zoek naar een manier om je gebouw te beschermen, de levensduur van het pand te verlengen, het uiterlijk van je huis te verbeteren en te besparen op je energierekening? Het aanbrengen van een polyurethaan coating is dan zeker de oplossing waar jij naar op zoek bent. In dit artikel wordt gefocust op een polyurethaan afwerking aan de buitenkant van een gebouw, maar je kunt ook voor een beton cire kiezen in je woning. Dit lijkt in principe op een gietvloer, maar het is een stuk goedkoper. Het past perfect in een industriële woonstijl, waardoor beton cire kopen ook zeker een aanrader is. Dit kan perfect gecombineerd worden met een polyurethaan coatingvloer, maar ook met een PU buitenkant van je huis. Hieronder lees je wat daar de voordelen van zijn. 

Veelzijdig

Een polyurethaan afwerking in combinatie met een epoxy primer kan op de meeste soorten materiaal worden aangebracht. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt op constructiestaal, non-ferro metalen, technische schuimsystemen, technische kunststofsystemen en meer. Eenmaal uitgehard, bevatten alifatische polyurethaan afwerkingen geen schadelijke chemicaliën, dus je hoeft je geen zorgen te maken of het gepast is om dit afwerkmateriaal te gebruiken. De veelzijdigheid van polyurethanen is bovendien één van de redenen waarom het één van de meest gebruikte coating materialen is in allerlei constructies, inclusief kitten, lijmen en coatings. Daarnaast zijn polyurethaan coatings ook veelzijdig in hun verscheidenheid aan afwerkingen. Voorbeelden hiervan zijn metallic, effen en parelmoer kleur afwerkingen. Mat, glanzend, et cetera zijn ook nog eens opties waarvoor je hierbij kunt kiezen.

Bescherming

Polyurethaan afwerkingen in  combinatie met epoxy primers creëren in principe een gladde beschermende barrière op elk oppervlak waarop ze worden aangebracht. Deze barrière is vrijwel ondoordringbaar voor atmosferische elementen zoals vocht, zouten en ultraviolet licht, dus het houdt weersinvloeden weg van het materiaal dat bedekt wordt door PU. Ook biedt een combinatie van een polyurethaan afwerking met een epoxy primer bescherming tegen corrosie. Dit is vooral handig in een kustomgeving aangezien hier zout en zand schade kan aanrichten aan gebouwen. Polyurethaan afwerkingen beschermen huizen en andere panden ook tegen chemicaliën die ook beton en staal kunnen aantasten. Bovendien zorgt het ervoor dat schadelijke bacteriën, vogelpoep, vuil en puin het bouwmateriaal niet aanvreten. Met andere woorden, PU biedt ontzettend veel bescherming aan een gebouw.

Esthetiek

Het aanbrengen van polyurethaan coatings kan de schoonheid en natuurlijke esthetiek van substraten naar voren halen. In effen kleuren en metallics kunnen alifatische polyurethanen ervoor zorgen dat oppervlakken er nat uitzien of reflecteren met een spiegelende afwerking. Voor houtafwerkingen binnenshuis zullen heldere polyurethaan afwerkingen de schoonheid naar voren brengen en het uiterlijk van mooie meubels en kasten behouden. Voor steen kan heldere polyurethaan een glazuur creëren dat een glans toevoegt en een diepere reflecterende look geeft die de stenen oppervlakken opfleurt. Polyurethaan afwerkingen worden in de architectuur vaak gebruikt op metalen en cementachtige oppervlakken. Hierdoor worden deze oppervlakken duurzamer, maar ze worden ook nog eens een stuk mooier door PU. Zo’n afwerking verbetert de esthetiek van het gebouw dus zonder twijfel. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juli, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de voordelen van een polyurethaan coating? 

Reageren is niet toegestaan.