Met deze tips kun je je betonlook vloer optimaal onderhouden

Als je ervoor hebt gekozen om in je woning in Groesbeek een betonlook vloer aan te laten brengen door specialisten dan wil je hier natuurlijk jarenlang van kunnen genieten. Om hiervoor te zorgen is het onder meer van essentieel belang om een goed gespecialiseerd bedrijf hiervoor in te schakelen, wat ook het geval is als je kiest voor een kunststof gietvloer. Daarnaast is het ook zeer belangrijk om je betonlook vloer goed te onderhouden. Hierdoor verhoog je de duurzaamheid en levensduur van de gietvloer betonlook, wat mogelijk is met behulp van de tips die je hieronder vindt. 

Stofwis of stofzuig elke dag 

Zo is het onder meer goed om te weten dat je bij het onderhouden van je betonlook vloer veel moet stofzuigen. Dit komt doordat het losliggende vuil simpelweg funest is voor de laklagen waaruit een betonlook vloer bestaat. Het vuil zal namelijk zorgen voor zowel krassen als beschadigingen op je nieuwe vloer, waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Je zult daardoor eigenlijk elke dag de vloer moeten stofzuigen, wat eventuele krassen en beschadigingen door losliggend vuil voor zoveel mogelijk zal voorkomen. Overigens hoef je hierbij niet beslist te kiezen voor stofzuigen, maar kun je ook kiezen voor stofwissen. Wel is het hierbij van belang dat je een zuigmond voor parket gebruikt met een borstel. Dit is het geval bij stofzuigen. Ga je juist stofwissen? Het is dan belangrijk om geen olie-geïmpregneerde doeken in te zetten. 

Dweil of mop elke week

Eigenlijk moet je dus elke dag je betonlook vloer stofzuigen of -wissen, al hangt dit wel van het gebruik af. Als je de vloer niet al te veel gebruikt dan hoef je dit maar twee keer per week te doen. Naast het stofzuigen of -wissen zul je de betonlook vloer ook nog dweilen. Dit is nodig aangezien je anders niet al het vuil kunt verwijderen van de vloer. Het dweilen moet in principe één keer per week gedaan worden, al kun je ervoor kiezen om het vaker te doen. Hierbij moet je een microvezel vlak-mop-systeem gebruiken. Maak ook gebruik van twee emmers. Eén emmer gebruik je voor het schone water, terwijl in de andere het vieze dweilwater zit. 

De grote schoonmaak

Naast het stofzuigen en dweilen van je betonlook vloer kan het ook goed zijn om het regelmatig te onderhouden. Dit wordt ook wel periodiek onderhoud genoemd, wat je eigenlijk toch wel elk jaar een keer moet doen. De grote schoonmaak, wat een andere benaming hiervoor is, mag dan wel zeer intensief klinken, in feite valt dit gelukkig reuze mee. In principe hoef je hiervoor eigenlijk alleen maar twee keer achter elkaar de betonlook vloer te dweilen. Eerst moet je hiervoor een reiniger of ontvetter gebruiken, terwijl je bij de tweede dweilbeurt een polish gebruikt. De polish zal helpen bij het beschermen van de laklagen van je vloer, terwijl het ook nog eens de gebruikerssporen voedt. Door de grote schoonmaak zul je dus langer gebruik kunnen maken van een betonlook vloer die er picobello uitziet.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 juli, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Met deze tips kun je je betonlook vloer optimaal onderhouden

Reageren is niet toegestaan.