Dit moet je weten over een mortex gietvloer 

Wil je graag je huis in Groesbeek een update geven? Dit kun je op veel verschillende manieren doen. Zo zou je bijvoorbeeld allemaal nieuwe meubels kunnen kopen, wat natuurlijk wel een duur grapje wordt. Het kan daarom beter zijn om de muren te voorzien van een nieuw kleurtje. Dit is niet alleen goedkoper, het is ook nog eens minder arbeidsintensief. Als je je woning in Groesbeek echt een heel nieuwe uitstraling wilt geven dan kun je daarentegen het beste een nieuwe vloer laten leggen. Tegenwoordig gaat hierbij vaak de keuze uit naar een gietvloer, wat onder meer van mortex gemaakt kan worden. 

Wat is een mortex gietvloer? 

Mortex is een decoratieve pleister, wat gemaakt wordt van een combinatie van kalk en cement. Hierdoor lijkt het wel een beetje op beton cire, al is er wel een groot verschil. Mortex bevat namelijk geen kunsthars, het bestaat juist met name uit kalk. Wel zorgt het hiervoor dat je nieuwe vloer lijkt op een beton gietvloer, terwijl het dit dus eigenlijk niet is. Het is immers gemaakt van mortex. Een mortex gietvloer heeft als grote voordeel dat het waterdicht is, waardoor het zeer geschikt is om gebruikt te worden in de badkamer en keuken. Het heeft bovendien geen nabehandeling nodig. Overigens ziet een mortex gietvloer er overal in je huis prachtig uit. Niet voor niets dat dit materiaal ook gebruikt kan worden om muren of meubels in de badkamer af te werken. 

Wat zijn de voordelen van een mortex gietvloer?

Een gietvloer van mortex heeft natuurlijk allerlei verschillende voordelen. Eigenlijk zijn een paar voorbeelden hiervan eerder al genoemd in dit artikel. Desondanks kent zo’n mooie vloer nog meer pluspunten. Zo zorgt het echt voor een unieke uitstraling, wat onder meer komt doordat mortex niet vaak gebruikt wordt bij een vloer. Hierdoor krijg je eigenlijk een unieke vloer in je woning in Groesbeek. Bovendien is het een goed alternatief voor een betonnen gietvloer door de robuuste look van mortex. Een mortex gietvloer heeft daarnaast ook nog een paar praktische voordelen. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met vloerverwarming en aangebracht worden op meerdere ondergronden. Bovendien is een vloer van dit materiaal erg sterk en een meer natuurlijke optie dan een vloer van kunsthars.

Wat zijn de nadelen van een mortex gietvloer?

Inmiddels weet je wat een mortex gietvloer is en wat de voordelen ervan zijn, maar het is ook goed om te weten wat de nadelen van zo’n vloer zijn. Een gietvloer van mortex heeft immers natuurlijk nadelen, net zoals alle andere opties waaruit je kunt kiezen. Alhoewel een mortex vloer zeer sterk en hard is, heeft dit als minpunt dat het wel gevoelig is voor krassen en andere beschadigingen. Daar komt nog eens bovenop dat een gietvloer van dit materiaal hierdoor te hard kan zijn voor een gezin met kleine kinderen. Je wilt immers niet dat zij zich bij een val bezeren aan de harde vloer van mortex. Daarnaast vergt een mortex gietvloer ook meer onderhoud dan een gietvloer van kunsthars.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Dit moet je weten over een mortex gietvloer 

Reageren is niet toegestaan.