Gebruik deze tips bij het ontwerpen van je badkamer of keuken met tegels

Elk type tegel heeft zijn eigen persoonlijkheid, afhankelijk van het soort materiaal en het uiterlijk, maar er zijn enkele standaard, beproefde ontwerpregels om in gedachten te houden die je zullen helpen om aangename resultaten te bereiken in elke keuken en badkamer. Het is dan ook zeker verstandig om hier gebruik van te maken als je ervoor gekozen hebt om je woning in Groesbeek te renoveren. Zo kun je dan keramisch parket laten leggen in je woonkamer, wat in principe ook kan in een badkamer of keuken. Houd wel hoe dan ook rekening met de onderstaande tips, want je zou ook voor andere tegels kunnen kiezen.  

Denk twee keer na voordat je je aanrecht gaat betegelen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om het aanrecht van hun keuken te laten betegelen. Betegelde werkbladen zijn aantrekkelijk vanwege het feit dat ze aanzienlijk minder duur zijn dan door mensen gemaakte materialen zoals natuurlijke materialen, waarbij je onder meer kunt denken aan graniet. Tegels zijn daarentegen een koopje en dus een veel goedkopere optie bij het kiezen van het werkblad van de keuken. Desondanks vallen de betegelde aanrechten niet altijd in de smaak, vooral door de naden en voegen van de tegels. Hierdoor is het niet alleen vervelend om eten te bereiden op zo’n werkblad, maar het kan ook nog eens onmogelijk zijn om alles goed schoon te maken. 

Vermijd het gebruik van grote tegels in de badkamer

Tenzij je beschikt over een supergrote badkamer in je woning in Groesbeek, moet je ervoor kiezen om vloertegels die maximaal 10 bij 10 centimeter groot zijn te nemen in deze ruimte. Kleinere tegels zijn natuurlijk ook nog een optie. Grotere tegels zijn daarentegen niet echt een goed idee om de vele obstakels in een badkamer, waardoor het lastig is om ze hier te laten passen. Onder meer het toilet, waterleidingen, kasten, enzovoorts gooien hierbij roet in het eten. Kleine stukjes gesneden tegels trekken de aandacht wanneer de rest van de tegels groot zijn, wat natuurlijk niet de bedoeling is. En omdat badkamers doorgaans vrij kleine kamers zijn, kunnen grote tegels er optisch vreemd en buitenmaats uitzien.

Vergeet niet dat voegmiddel een ontwerpelement is

Dit is een groot geheim dat veel huiseigenaren niet eens in overweging nemen bij het kiezen van tegels voor in een keuken of in een badkamer. Het voegmiddel kan vanuit een ontwerpperspectief zelfs zo goed als net zo belangrijk worden als de tegel zelf. Je kunt bijvoorbeeld de kleur van de voeg veranderen, de tegels breder of smaller plaatsen om de voeg te benadrukken of om de nadruk juist te leggen op de wandtegels en er zijn nog veel meer dingen mogelijk op dit gebied. Negeer de ontwerpmogelijkheden van voegmiddel niet. In plaats daarvan is het juist goed om een expert hiernaar te vragen zodat je de ruimte nog mooier kunt maken. 

Kies geen tegelkleur die past bij het meubilair

Dit klinkt misschien heel vreemd, maar toch is het over het algemeen een goed idee om bij het kiezen van de kleur van de tegels voor in je nieuwe keuken of badkamer niet te veel te letten op de kleur van het meubilair. Natuurlijk moet het wel een beetje bij elkaar kunnen passen, maar alsnog is dit echt niet heel belangrijk. De tegels zijn immers permanent in de meeste gevallen, terwijl de meubels juist tijdelijk zijn. Na een paar jaar koop je waarschijnlijk nieuw meubilair, maar de tegels hangen dan nog altijd aan de wand. Door te kiezen voor neutrale kleuren bij de tegels passen de nieuwe meubels hier vaak goed bij.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juli, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gebruik deze tips bij het ontwerpen van je badkamer of keuken met tegels

Reageren is niet toegestaan.