Wat zijn de mooiste vakantielocaties in de Ardennen?

Wil je last minute nog snel deze zomer op vakantie of wil je juist nu alvast plannen maken voor de volgende zomervakantie? Hoe dan ook, het is zeker een aanrader om naar de Ardennen te gaan. Eventueel kun je bovendien een keer tussendoor een weekendje weg gaan naar dit natuurgebied in België. Je kunt dan een hotelkamer boeken of juist verblijven in een bed & breakfast, maar een vakantiehuis Ardennen is natuurlijk mogelijk. Dit kun je onder meer in de onderstaande locaties doen. 

Bouillon

Bouillon, een middeleeuwse stad in de Semois-vallei, is de thuisbasis van Château de Bouillon, een van de oudste feodale kastelen in Europa. Je kunt meer te weten komen over de beroemdste heer van de stad, Godfried van Bouillon, in Archéoscope Godefroid de Bouillon, een museum met een 35 minuten durende film over de kruistochten. Bekijk in het Ducal Museum kunstwerken, artefacten en wapens die dateren uit de middeleeuwen. Als je Belgische bieren wilt proeven tijdens je stop in Bouillon, geniet dan van een proeverij op Nathalie Market, die ongeveer 300 bieren aanbiedt.

Crupet

Het rustige dorpje Crupet bestaat uit kalkstenen boerderijen omgeven door groene valleien. Een van de meest pittoreske locaties in Wallonië, de belangrijkste attractie is de Grot van Sint-Antonius van Padua, die in 1903 werd ontworpen door pater Joseph Gérard. Het heeft ongeveer 22 terracotta sculpturen die het leven van de heilige uitbeelden, waarvan één van St. Antonius weerstaat de verleiding van Satan. Het 13e-eeuwse Château de Crupet, gelegen op een plek aan de rivier onder het dorpscentrum, is een populaire plek voor fotografie.

Spa

Spa ligt in een vallei die uitkijkt over de bergen van de Ardennen, ongeveer 35 kilometer ten zuidoosten van Luik. Deze stad, ook wel de Parel van de Ardennen genoemd, heeft tientallen thermale bronnen en spa-retraites met verwarmde zwembaden, jacuzzi’s en ontspanningsruimtes. Terwijl de meesten Spa bezoeken voor rust en ontspanning, zijn er tal van historische monumenten en leuke activiteiten om van te genieten, van gokken in het 18e-eeuwse Casino van Spa tot het kijken naar de Belgische Grand Prix op het autoracecircuit Spa-Francorchamps.

Dinant

Dinant heeft enkele van de meest pittoreske gebouwen van België, waarvan vele met uitzicht op de Maas. Het herkenningspunt van dit klifdorp is de Collégiale Notre-Dame de Dinant, een gotische kathedraal met een unieke peervormige klokkentoren. Dinant is ook de geboorteplaats van Adolphe Sax, die begin jaren 1840 de saxofoon uitvond. Er is een museum gewijd aan het Belgische icoon, evenals talrijke sculpturen van saxofoons die delen van de stad versieren.

Brugge

Brugge is een sfeervolle Belgische stad die velen aantrekt met zijn pittoreske grachten, vakwerkhuizen en geplaveide steegjes. Je kunt hier gewoon door de prachtige oude straatjes dwalen en middeleeuwse herenhuizen, kunstgalerijen en schilderachtige chocoladewinkels bewonderen. De oude binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ligt 100 kilometer ten westen van Brussel en heeft veel middeleeuwse architectuur, waaronder de Basiliek van het Heilig Bloed, het 14e-eeuwse stadhuis en het 13e-eeuwse Belfort Belfort met een 83 meter hoge toren met uitzicht op Brugge.

Rochefort

Rochefort ligt aan de oevers van de rivier de Lesse, ongeveer 110 kilometer ten zuidoosten van Brussel. Het was ooit een badplaats in de 19e eeuw en staat bekend om de productie van trappistenbier. Rochefort Abbey is het klooster van de stad, dat sinds 1595 de Rochefort-brouwerij exploiteert . Je kunt indrukwekkende grotten verkennen door deel te nemen aan een rondleiding door de Grotten van Han-sur-Lesse, een ondergronds grottenstelsel met een gewelfd plafond van ongeveer 127 meter hoog. De grotten zijn omgeven door historische bezienswaardigheden, waaronder de Loreto-kapel, het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne en het kasteel Comtal.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 september, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de mooiste vakantielocaties in de Ardennen?

Reageren is niet toegestaan.