Wat zijn de voordelen van het dobberen in een jacuzzi?

Als je ervoor hebt gekozen om een weekendje weg te gaan in eigen land dan is het een aanrader om een Ameland huisje te huren. Op dit Waddeneiland kun je heerlijk een paar daagjes verblijven, wat natuurlijk met name in de zomer leuk. Uiteraard zou je dan ook voor een Terschelling huisje kunnen kiezen, vooral als je nog niet eerder dit eiland hebt bezocht. Bij het zoeken van een vakantiewoning zul je dan natuurlijk wel wat eisen hebben. Mogelijk wil je bijvoorbeeld een huisje met jacuzzi huren. Logisch, want je ervaart dan de onderstaande voordelen.

Verbeterde circulatie

Een goede bloedsomloop is verantwoordelijk voor veel meer dan je zou denken: het transporteert zuurstof en vitale voedingsstoffen naar al je cellen en organen. Dit is wat de longfunctie, orgaanfunctie en celgroei ondersteunt. Je zou dus zeker kunnen zeggen dat dit zeer belangrijk is. Hottubs, zoals jacuzzi’s ook wel genoemd worden, helpen hierbij, want door warm water stijgt je temperatuur, wat er vervolgens voor zorgt dat de bloedvaten verwijden. Die verbeterde bloedsomloop versnelt de genezing, verlicht de spanning op het hart en blaast leven in de vermoeide spieren.

Lagere bloeddruk

Jacuzzi’s krijgen soms een slechte reputatie voor mensen met hartaandoeningen en hypertensie. Je zult meestal borden zien die zijn geplaatst door openbare spa’s die klanten vertellen dat ze eerst met hun arts moeten overleggen of ze deze aandoeningen hebben. Maar volgens een onderzoek uitgevoerd door een groep Canadese artsen zijn er heel weinig gegevens om deze waarschuwingen te onderbouwen. En in feite ervoer iedereen van de 21 patiënten die ze testten een significante daling van de bloeddruk, waardoor hypertensieve patiënten juist heel goed gebruik kunnen maken van een hottub. 

Minder stress

Misschien is het gewoon de ontspanning van het liggen in warm water of het voelen van de ontspannende effecten van de jets die uw vermoeide spieren masseren, waardoor je zorgen wegsmelten. Of misschien zit er wat wetenschap achter. Ja, natuurlijk is dat het geval! Experts zeggen namelijk dat immersietherapie je autonome zenuwstelsel helpt om snel in balans te komen. En dit is wat je lichaam helpt om zich aan verschillende situaties aan te passen en kalm te blijven. Bij immersietherapie dompel je je lichaam overigens onder in water van minstens 40 graden Celsius, wat bij een jacuzzi dus mogelijk is.

Verbeterde slaapgewoonten

Overal ter wereld hebben veel mensen last van slapeloosheid, wat dus ook in Nederland het geval is. Slapeloosheid kan vermoeidheid, prikkelbaarheid, slechte focus en geheugenproblemen veroorzaken. Zowel psychologisch welzijn als psychologische ontzetting wordt dus beïnvloed door slaap. Vooral angst is een psychiatrische aandoening die veel veroorzaakt wordt door slapeloosheid, maar het kan ook worden geassocieerd met depressie en verhoogde zelfmoordgedachten, samen met vele andere gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, chronische pijn en hypertensie. Een jacuzzi is een geweldige remedie tegen slapeloosheid. Blijkbaar daalt je lichaamstemperatuur ’s nachts iets, waardoor sommige mensen langer wakker kunnen blijven. Dus een half uur in warm water weken en je lichaamstemperatuur verhogen, zal je lichaam helpen ontspannen, waardoor je makkelijker in slaap zult vallen.

Tegen artritis, gewrichtspijn en fibromyalgie 

Experts prijzen de vele wonderen van warmwatertherapie bij artritis, samen met vele andere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Weken in heet water maakt de gewrichten losser door de zwaartekracht die het gewricht samendrukt te verminderen en het ondersteunt je ledematen en vermindert ontstekingen en verhoogt de bloedsomloop. Dit zal je overigens niet alleen helpen als je last hebt van artritis, maar ook als je gewoon gewrichtspijn hebt, zal de pijn verlicht worden door de jacuzzi. Bovendien zul je hetzelfde effect voelen als je pijn hebt dat veroorzaakt is door fibromyalgie. Zit even in het warme water en de pijn is direct verlicht! 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 september, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de voordelen van het dobberen in een jacuzzi?

Reageren is niet toegestaan.