Inspiratie: 3 leuke kindersporten in Berg en Dal

Bij een gezonde opvoeding mag beweging niet ontbreken. Natuurlijk kan je kindje lekker voetballen bij De Treffers, maar in Berg en Dal zijn er ook heel wat andere sporten te beleven. Je kindje kan bijvoorbeeld ook volleyballen of turnen. We lichten enkele leuke kindersporten voor je toe. Neem voor meer informatie contact op met de organisatoren.

Volleybal

We herinneren ons allemaal nog de jaren negentig, de gouden jaren van het Nederlandse volleybal. Heel sportminnend Nederland zat aan de buis gekluisterd toen de Lange Mannen in ’96 ItaliĆ« klopten en olympisch goud veroverden. Er volgden talloze inschrijven en op volleybal wedden werd de normaalste zaak van de wereld. De successen kregen echter geen vervolg en aan de hype kwam een einde, tot het WK 2015 en het EK beachvolleybal in 2018 de sport opnieuw onder de aandacht brachten.

Heeft je kindje hierdoor ook zo’n zin in volleyballen gekregen? In Groesbeek kunnen meiden volleyballen bij Ikaros. Je kindje kan de sport eerst even uitproberen en aan drie gratis trainingen deelnemen. Daarnaast biedt ook Sportvereniging Switch’87 jeugdvolleybal aan. Vanaf vier jaar kunnen kinderen er deelnemen aan kleutervolleybal. Vanaf zes jaar nemen ze deel aan de Cool Moves Volley (CMV). Hierbij leren kinderen stap voor stap de juiste volleybaltechniek aan en groeien ze naar een hoger niveau. Vanaf niveau vier wordt er twee keer per week getraind.

Turnen

In Groesbeek kunnen zowel kleuters als oudere kinderen terecht om te turnen bij De Hazenkamp. Bij De Hazenkamp krijgt je kind les van gediplomeerde trainers. Kleuters vanaf vier jaar leren er de beginselen van het toestelturnen. Ze leren juist te vallen, te duikelen, te klauteren en te springen. Het gaat er speels aan toe, maar heel wat basistechnieken en basisvaardigheden worden dan al aangeleerd. De lessen gaan door in de Biga Sporthal en in de Sportzaal Groesbeek ’t Vossenhol en de Siepe.

Ruiteropleiding voor kinderen

In het Hippisch Centrum Groesbeek staat de liefde voor het paard centraal. Ze bieden er manegelessen voor kinderen en volwassenen aan. Kinderen tussen vijf en zeven jaar kunnen er terecht voor veulenlessen. Kleintjes worden dan vertrouwd met het ponyrijden. De veulenlessen vinden elke eerste zaterdag van de maand plaats en duren een uur. Nadat de kinderen ervaring hebben opgedaan tijdens de veulenlessen, stromen ze door naar de kinderlessen en starten ze aan hun ruiteropleiding. Ze leren de juiste houding aan te nemen en ze ontdekken hoe ze de controle over hun pony behouden. Naast het dressuurmatig rijden, maken ze ook kennis met onder meer cavaletti en met verschillende disciplines binnen de paardensport.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 september, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Inspiratie: 3 leuke kindersporten in Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.