Wat zijn de voordelen van het Block Lattice systeem van Nano?

Met de overstroming van de cryptocurrency-wereld hebben steeds meer cryptomunten geprobeerd nieuwe manieren te bedenken om hun naam te laten opvallen tussen de rest. Qtum probeert dit bijvoorbeeld te doen met een dual-layer sidechain-concept. Elke ontwikkelaar van cryptomunten probeert iets unieks te creëren dat een groot aantal gebruikers zal aantrekken. Sommige van de nieuwe munten die zijn geïntroduceerd, waren niet in staat om gebruikers aan te trekken, daarom gingen ze uiteindelijk dood. De weinigen die het hebben gehaald, zijn altijd een uitdaging voor de grote concurrenten, dit geldt bijvoorbeeld voor de Nano coin

Met de nieuwe technologie genaamd Block Lattice kan het Nano-platform de administratie van elke rekening in zijn grootboeken bijhouden in plaats van de volledige geschiedenis van elke transactie in de oude distributie grootboeken. Daarom hoeft het platform alleen de rekeningen in zijn hele grootboek bij te houden. Hierdoor moet het platform, in plaats van de transactiegegevens bij te houden, de rekeningsaldi opslaan. Hier zijn enkele van de voordelen van dit type systeem:

Schaalbaarheid Oplossing

Alle transacties in dit systeem kunnen onafhankelijk van de hoofdketen in het netwerk worden afgehandeld. Dit zal op zijn beurt enkele van de problemen met de blokgrootte oplossen. Dit komt omdat er geen knooppunt reactie zal zijn voor het bijhouden van uitgebreide records van de volledige netwerk transacties. In plaats daarvan hoeven ze alleen de individuele saldi in elke rekening van de keten op te slaan in plaats van de volledige grootboeken. Dit is een verbetering gezien andere cryptocurrencies. In Bitcoin kan bijvoorbeeld geen enkele transactie worden geverifieerd voordat het blok in de respectieve blockchain is ingebouwd. Deze blokken zijn een weergave van de volledige transactiegeschiedenis van de Bitcoin en zijn financiële informatie. Met de toename van transactie-informatie wordt het netwerk uiteindelijk traag en stijgen de vergoedingen voor individuele transacties.

Decentralisatie en energie-efficiëntie

Het netwerk gebruikt een DPoS (Delegated Proof of Stake) om het netwerk te beveiligen dat identiek is aan dat van Ark. Als er een probleem optreedt, gebruikt het platform stemmen om te valideren welke transactie legitiem is. Dit protocol biedt een aantal voordelen ten opzichte van het PoW-mechanisme (Proof of Work) van Bitcoin. Daarnaast is het Block Lattice systeem van Nano ook nog eens energie-efficiënter dan veel andere cryptomunten. Zo is Cardano kopen bijvoorbeeld geen goed idee als je goed voor het milieu wilt zorgen, want deze digitale munt verbruikt veel meer energie dan Nano.

Verbeterde latentie

Dankzij het geavanceerde account ketensysteem van Nano kan elk account volledig buiten het netwerk worden bijgewerkt. Door het dubbele verificatiesysteem te gebruiken, is de transactie alleen afhankelijk van de afzender en de ontvanger om de transactie te voltooien. Dit zal op zijn beurt de mijnwerkers aanpakken, waardoor de snelheid waarmee transacties worden geverifieerd, wordt verhoogd. Dit zorgt er dus voor dat de transacties die gedaan worden door te betalen met Nano munten sneller afgerond zijn. Dit is een groot pluspunt van het Block Lattice systeem waar deze digitale valuta gebruik van maakt, wat andere cryptomunten niet doen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 september, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de voordelen van het Block Lattice systeem van Nano?

Reageren is niet toegestaan.