Genieten van culinaire hoogstandjes in de populaire streek de Dordogne

Doen het koude weer en de korte dagen u ook zo verlangen naar zon en vakantie? Dan bent u ongetwijfeld aan het mijmeren over uw volgende tripje naar het buitenland. Wilt u tijdens de aankomende lente of zomer genieten van een veelzijdige vakantie die niet alleen bol staat van bruisende activiteiten, maar ook van culinaire hoogstandjes? Dan inspireren we u graag met een vakantie in een van de meest populaire gebieden van Frankrijk. De Dordogne verwelkomt jaarlijks tal van levensgenieters die tot rust komen in de adembenemend mooie natuur, watersporten op de gelijknamige rivier, cultuur snuiven in de schilderachtige plaatsjes én zich laven aan de lokale lekkernijen en mooie wijnen. 

 

Loopt het water u al in de mond bij het idee dat u de sfeer en de delicatessen van de Dordogne zelf kunt proeven? Ontdek hoe u vanuit een vakantiewoning in de Dordogne kunt genieten van een zonovergoten vakantie waarin een glansrol is weggelegd voor een rijke eetcultuur.

 

Smeuïge geitenkaas

Als u niet alleen een Bourgondiër maar ook een echte kaasliefhebber bent, komt u in de Dordogne goed aan uw trekken. Sinds de vijftiende eeuw wordt in deze regio de Rocamadour-geitenkaas geproduceerd. Deze zachte, smeuïge kaas wordt in het Frans ook wel cabécou genoemd. Het woord is een samenvoegsel van de woorden cabre en cou, die in de Langue D’oc letterlijk klein geitje (petite chèvre) betekenen. De cabécou uit Rocamadour heeft een subtiel, nootachtig aroma en smelt zachtjes op de tong. Of u deze geitenkaas nu op een knapperig sneetje Croustilot-brood eet of verwerkt in een salade met honing en walnoten, keer op keer smaakt de Rocamadour naar meer. Vergezeld van een goed glas wijn wordt de smaak nog eens extra versterkt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Glanes of de Amadour, die worden gemaakt op de charmante wijnboerderijen in de vallei van de rivier de Dordogne. 

 

Smaakvolle boerenproducten

Foie gras, zwarte truffels, aardbeien en noten, zijn stuk voor stuk schatten uit de natuur, lekkere zoete vruchten en smaakvolle boerenproducten die ieder zorgvuldig bereid gerecht helemaal compleet maken. Ze zijn een culinair feestje voor iedere fijnproever en het levende bewijs van de culinaire rijkdom van de Dordogne. Ze zijn onweerstaanbaar lekker én een lust voor het oog. Dat geldt in het bijzonder voor de prachtige boomgaarden in de Dordognevallei waar duizenden walnotenbomen staan. De wereldberoemde Noix du Périgord groeit al eeuwen langs de oevers van de Dordogne in het weelderige, heuvelachtige landschap. De oogst van de Noix du Périgord wordt elk jaar uitbundig gevierd op de sfeervolle walnootfestivals. Deze festivals zijn het absoluut waard om te bezoeken als u wilt proeven hoe de Noix du Périgord walnoten worden verwerkt tot onweerstaanbaar lekkere taarten, mooie wijnen, pure oliën en smaakvolle likeuren. 

 

Vakantieparken voor levensgenieters 

Als levensgenieter in hart en nieren wilt u na al uw culinaire uitstapjes natuurlijk thuiskomen in een vakantievilla op een weids vakantiepark. De hoogwaardige keten FranceComfort is met drie eigentijdse vakantieparken goed vertegenwoordigd in de Dordogne. Op de parken Domaine de Lanzac, Village des Cigales en Le Lac Bleu, vindt u alles wat uw vakantie compleet maakt en kunt u het culinaire genieten perfect voortzetten. 

 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 oktober, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Genieten van culinaire hoogstandjes in de populaire streek de Dordogne

Reageren is niet toegestaan.