Roon Staal op 24 oktober in Groesbeek

GROESBEEK- Zanger en pianist Roon Staal treedt zondag 24 oktober op in de Historische Kerk.  Het concert is onderdeel van zijn jaarlijkse Herfst Tour en start om 16.00 uur. De 41-jarige singer-songwriter bezoekt van 30 september t/m 31 oktober in totaal 21 locaties in Nederland.

Tijdens de concerten brengt hij zowel enkele van zijn originele werken (Promise, The Garden Of Light, Morgen Komt Eraan en het nieuwe By Her Side) als bekende covers zoals Smile, I Have A Dream, Danny Boy, Look For Me In Rainbows en andere werken van onder andere The Beatles, Abba en Simon & Garfunkel ten gehore.

Lovende kritieken

Terugkomend publiek kent de warme stem en het golvende pianospel van de zanger die ook bekende cover songs tot zijn eigen maakt. Maar voor hen die Roon Staal nog niet eerder live hebben meegemaakt heeft de legendarische zanger Art Garfunkel (Simon&Garfunkel) een aanbeveling:

“Here I take great pleasure in introducing the extraordinary talent of Roon Staal, one of the truly great singers in the western world! We have been friends for years, singing together and recording just for the beauty of it. Let the amazing tenor vocal performance of Mr Staal now carry you away! Very truly yours, Art Garfunkel”.

En ook de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan is enthousiast over de Nederlandse troubadour:  “It is his voice not least his songwriting ability that really shines throughout.”

Musicals

Staal staat bekend om zijn imponerende piano spel in combinatie met zijn soepele, warme stem waarmee hij op authentieke wijze het publiek in vervoering brengt. De kleinschalige concerten scheppen daarbij een intieme sfeer tussen de artiest en het luisterend publiek.

Toch stond hij al vanaf jonge leeftijd in de grotere theaters zoals Carre Amsterdam, Luxor Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht. Hij speelde hoofdrollen in de musicals Les Miserables (1991), Tommy (2001), Rembrandt (2006) en Petticoat (2010), waarvoor hij genomineerd werd voor een Musical Award. Ook in het buitenland treedt hij af en toe op zoals in Rusland en Japan. Momenteel werkt hij aan een Amerikaanse album release waarvan de single Dreamer in deze nazomer uitkomt. 

Alle informatie met betrekking tot de Herfst Tour en het concert in Groesbeek kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-15403125.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 oktober, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Roon Staal op 24 oktober in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.