Zwarte meubelen geven je interieur een stijlvolle look

Ben je op zoek naar nieuwe meubelen die je interieur een echte impuls kunnen geven? Door je inrichting eens in de zoveel tijd te vernieuwen laat je een frisse wind door je huis waaien. In dit artikel zetten we een nieuwe, stijlvolle modetrend in de spotlights: zwarte meubelen. Daarmee maak je veel indruk, maar blijf je tegelijkertijd flexibel. Zwarte meubelen zijn namelijk gemakkelijk met elkaar en met andere meubelen of accessoires te combineren. Omdat zwart een opvallende, maar tegelijkertijd vrij neutrale kleur is, past het in elke interieurstijl. Wist je dat je ook mangohout tegenwoordig in het zwart kunt kopen? Mangohout black, noemen we dat. Met mangohout black kun je je interieur niet alleen een stijlvol, maar ook een warm karakter geven.

Wat is mangohout?

Mangohout is hout dat afkomstig is van de mangoboom, waar ook die lekkere mango’s aan groeien. De mangoboom groeit in warme landen zoals India, waar hij tot wel veertig meter hoog kan worden. Wordt zo’n boom oud, dan laat de boer hem kappen en brengt hij hem naar een meubelfabriek. Daar kan er vervolgens van alles van gemaakt worden. Omdat mangohout een hardhoutsoort is, zijn de meubelen die ervan gemaakt worden uitzonderlijk sterk. Om er mangohout black van te maken worden de meubelen afgewerkt met een chique zwarte laklaag. Daardoor blijft de houtstructuur en nerf mooi zichtbaar, maar krijgt het hout tegelijkertijd een diepe, zwarte kleur. Prachtig voor in de woonkamer!

Zwart mangohout valt op

Het mooie van zwart mangohout is dat je het goed met andere meubelen kunt combineren. Match eenmangohouten tafel bijvoorbeeld met een mooi zwart TV-meubel of een koffietafel. Daarmee zorg je voor eenheid in je interieur en geef je je woonkamer een opvallende uitstraling. Veranderen de modekleuren? Dan kun je met zwart mangohout nog steeds goed uit de voeten. Door de accessoires in je woonkamer te vervangen geef je je meubelen in een handomdraai een nieuw karakter.

Gemakkelijk te onderhouden

Mangohout laat zich gemakkelijk onderhouden, en ook zwart mangohout is zeer onderhoudsvriendelijk. Eigenlijk heb je er geen kind aan. Zorg ervoor dat je stof en vuil op tijd verwijdert met een licht vochtige doek en ruim gemorst eten of drinken meteen op. De mangohouten meubelen die je online of in een woonwinkel vindt zijn vaak al behandeld met een beschermende coating of speciale mangohout-olie. Daarmee kan je meubel lang door. Heb je het gevoel dat die beschermlaag wat begint te slijten, dan kun je hem gerust verversen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 oktober, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Zwarte meubelen geven je interieur een stijlvolle look

Reageren is niet toegestaan.