Vijf trends op het gebied van zonnebrillen

Wist je dat het nog niet eens honderd jaar geleden is dat de zonnebril werd uitgevonden? In 2029 viert de zonnebril een jubileum, want dan is het honderd jaar geleden dat de moderne zonnebril officieel werd uitgevonden. Het was de Amerikaan Sam Foster die de zonnebril ontwikkelde. Hij deed dat om de straling van de zon tegen te houden. Dat er meer mensen waren die dat een fantastische ontwikkeling vonden bleek wel toen hij ze op het strand van New Jersey ging verkopen. De zonnebrillen die door hem ontwikkeld waren vonden gretig aftrek en daarna ging de uitvinding de hele wereld over. Vandaag de dag heeft iedere Nederland wel één of meerdere zonnebrillen in huis. Waar de één zonnebrillen op sterkte nodig heeft om goed te kunnen zien, kan de ander toe met een hip modelletje puur voor de fun of als fashion statement. Of gewoon om geen last te hebben van de zon, dat kan natuurlijk ook! Door de jaren heen hebben we veel trends voorbij zien komen op het gebied van zonnebrillen. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

De pilotenbril

Zowel een zonnebril voor dames als een zonnebril voor heren is de pilotenbril. Dit is een ware klassieker onder de zonnebrillen. De pilotenbril ontleent zijn naam aan het feit dat deze zonnebril eerst alleen door piloten werd gedragen in de cockpit. Ook anno 2021 zijn er nog veel piloten die deze bril graag dragen!

Houten zonnebril

De houten zonnebril is een zonnebril voor iedereen die een duurzaam en natuurlijk product wil dragen. Naast het bijzondere design is het daarbij ook natuurlijk een fashion statement. Een paar jaar geleden kostte een houten zonnebril nog een flinke duit, maar tegenwoordig zijn er ook hele betaalbare modellen te vinden.

De Cat Eye

Een iconisch zonnebrilmodel is de Cat Eye. Deze werd ontworpen door Ray Ban, de bekende brillenontwerper. Dit model doet denken aan de ogen van een kat, door de vorm van de glazen en het vleugelachtige montuur. De Cat Eye met een luipaardprintje zorgt ervoor dat alle ogen op jou gericht zullen zijn.

Ronde brillenglazen

John Lennon droeg ‘m, de gabbers in de jaren ’90 van de vorige eeuw droegen ze: zonnebrillen met ronde brillenglazen! De frontman van The Beatles kocht zijn zonnebrillen altijd op vlooienmarkten. Wie anno 2021 één van deze zonnebrillen in handen krijgt heeft daarmee een klein fortuin in handen! De kekke brilletjes worden tegenwoordig vaak als festivalgear verkocht en kosten daarmee ongeveer hetzelfde als wat Lennon op de vlooienmarkten voor zijn brilletjes betaalde.

Brillen met gekleurd glas

Ook heel erg jaren ’90 van de vorige eeuw waren de zonnebrillen met lichtgekleurde glazen. Bijvoorbeeld lichtroze of lila glazen werden toen onder andere met strass-steentjes versierd. Heel erg Britney Spears-achtig! In die tijd waren er ook veel brilletjes met glazen in een vreemde vorm, zoals brillen met hartvormige glazen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 november, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Vijf trends op het gebied van zonnebrillen

Reageren is niet toegestaan.