Eettafels van mangohout zijn ongekend populair

 

Een van de trends op het gebied van meubels is mangohout. Dit veelzijdige hout is geschikt om allerlei soorten meubels van te maken, zoals dressoirs, tv-meubels en buffetkasten. De unieke kleur en uitstraling van mangohout zorgen ervoor dat een mangohout eettafel een echte eyecatcher zal zijn in je interieur. 

Wat is mangohout?

Mangohout is uiteraard hout van de mangoboom. Het is een hardhoutsoort met een stoere uitstraling. De structuur van mangohout is anders dan die van andere houtsoorten. Door de kleurschakeringen in het hout in een patroon, dat in elke plank anders is, heb je altijd een uniek meubel. Het gele gloed in het hout en de diepe, warme kleur maken een tafel van mangohout een echte aanwinst is voor je interieur. Bovendien is mangohout duurzaam. Het hout komt namelijk van mangoplantages. Als de bomen oud worden, gaan ze minder vruchten produceren en worden ze gekapt. Het hout van deze bomen wordt vervolgens tot meubels verwerkt. Met een eettafel van mangohout haal je dus een duurzame, hardhouten eettafel in huis, waar geen regenwoud voor gekapt hoefde te worden. Mangohout meubels vragen daarnaast maar weinig onderhoud. Omdat het hout meestal is bewerkt met beits of lak hoef je het hout niet te oliën en kun je het gemakkelijk schoonmaken met een vochtige doek of eventueel wat schoonmaakmiddel. 

Mangohouten eettafel

Jouw nieuwe eettafel zal het middelpunt worden van de eethoek. Het is daarom belangrijk, dat je de juiste tafel kiest. Een eettafel van mangohout is verkrijgbaar in verschillende vormen en uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor de industriële look met metalen poten en een mangohouten tafelblad. Voor een klassieke uitstraling kies je voor een tafel met houten poten. Een tafel met gekruiste poten is ook mooi en zorgt ervoor, dat er meer mensen aan de tafel kunnen zitten, omdat de poten nooit in de weg zitten. Daarnaast kun je kiezen uit een ronde, ovalen of rechthoekige tafel van mangohout. Vervolgens moet je nog het juiste formaat uitkiezen, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Hoe bepaal je het formaat van je mangohouten eettafel?

Om het juiste formaat voor je nieuwe eettafel te bepalen, moet je allereerst vaststellen hoeveel personen er aan de tafel moeten kunnen zitten. Je moet sowieso voldoende zitplaatsen hebben voor het aantal mensen in je huishouden, maar misschien wil je nog wel extra plaatsen voor gasten. Hoeveel extra zitplaatsen je voor gasten kun creëren hangt natuurlijk ook af van de ruimte, die je hebt voor de tafel. 

Daarom moet je de ruimte opmeten, waar de tafel komt te staan. Hou er rekening mee, dat je ook ruimte nodig hebt om de eetstoelen naar achteren te schuiven om op te kunnen staan en ook om langs de tafel te kunnen lopen, als iedereen aan tafel zit. 70 centimeter ruimte is genoeg, als je niet langs de tafel hoeft te lopen. Moet je er wel langs lopen, houd dan 120 centimeter aan. Voor een rechthoekige tafel heb je voor zes personen minimaal 180 cm lengte nodig. Bij een ronde tafel is 150 centimeter doorsnede voldoende voor zes personen. Daarnaast moet je rekening houden met de poten. Als je vooral stoelen aan de lange kanten van de tafel wilt hebben, dan is het handig als de poten zo veel mogelijk op de hoeken zitten. Wil je ook mensen laten plaatsnemen aan de kopse kanten van de tafel, dan is het handig, als de poten in het midden van de tafel zitten. 

Je mangohouten eettafel uitzoeken

Nu je de afmeting hebt bepaald en hebt gekozen, welke vorm je wilt voor jouw nieuwe eettafel, begint het leuke gedeelte. Je kunt je tafel gaan uitzoeken. Bij Giga Meubel vind je een uitgebreide collectie. Je kunt door alle tafels heen scrollen en selectie maken van de tafels, die jij het mooiste vindt en die de juiste afmeting hebben. Uit deze voorselectie kies je uiteindelijk je favoriete tafel. Natuurlijk kun je je huisgenoten hierbij om hun mening vragen. Misschien kunnen jullie wel stemmen, zodat je zeker weet, dat je de mooiste tafel bestelt. 
Als je mangohouten eettafel goed bevalt, zijn er nog veel meer mogelijkheden om mangohout toe te voegen in je interieur. Zo kun je een bijzettafel van mangohout nemen of een mangohouten dressoir. Door de unieke structuur en kleurschakeringen van het mangohout heb je dan bij elkaar passende meubels van hetzelfde hout, terwijl ze elk hun eigen unieke patroon hebben.  


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 november, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Eettafels van mangohout zijn ongekend populair

Reageren is niet toegestaan.