Zelftest kopen in Groesbeek

Een zelftest was begin vorig jaar ontzettend duur. Tegenwoordig kun je een zelftest kopen voor 3 à 4 euro. Ze liggen in de schappen van iedere supermarkt, tankstation en drogist in de omgeving van Groesbeek. Scholen en grote bedrijven hebben ze vaak zelfs gratis bij de receptie liggen. Door ze voor scholieren en werknemers gratis beschikbaar te stellen zorg je ervoor dat de drempel om een zelftest te doen laag is. Regelmatig zelftesten is voor bedrijven en scholen belangrijk om een uitbraak te voorkomen. Als er meerdere uitbraken in een regio voorkomen heb je ook grotere kans op lokale maatregelen. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Hoe werkt een corona zelftest?

Door met een wattenstaafje langs het slijmvlies in je neusgaten te gaan kun je testen of jij virusdeeltjes met je meedraagt. Als dit het geval is komen er op de test twee streepjes te staan. Bij een positieve zelftest moet je een PCR-test doen. Je maakt bij een GGD in de buurt een afspraak, bijvoorbeeld Nijmegen of Tiel, en laat je testen. De uitslag van een PCR-test duurt meestal een dag want de uitslag moet in het laboratorium vastgesteld worden. Voordat je aan corona zelftest kopen gaat denken wil je eerst weten of een zelftest betrouwbaar is. Op de website van de Rijksoverheid staat vermeld dat de uitslag van een PCR-test betrouwbaarder is dan die van een zelftest. Dit is ook logisch want de ene test is in het lab vastgesteld en de andere doe je zelf thuis. Verder kan de zelftest officieel ook niet gebruikt worden als je al klachten hebt ontwikkeld. De zelftest is voor preventief testen. Als je klachten hebt moet je een PCR-test doen.

Wat doe je met een ongeldige uitslag?

Het kan ook voorkomen dat de uitslag van je zelftest ongeldig is. Bijvoorbeeld als de controlelijn niet tevoorschijn komt. Als de controlelijn niet zichtbaar is maar de testlijn wel dan is de test alsnog ongeldig. De controlelijn moet ten alle tijden zichtbaar worden. Zie je de controlelijn wel maar heel dun? Dan heb je de test niet helemaal goed gedaan. Waarschijnlijk zit er dan te weinig vloeistof op de strip. Je kunt dit alsnog toevoegen en weer opnieuw 15 minuten wachten. Als de controlelijn helemaal niet zichtbaar wordt dan moet je nog een test doen. Waarschijnlijk zit er dan een foutje in de test of heb je de instructies niet helemaal goed gelezen.

Wat is het voordeel van een zelftest?

Het voordeel van de zelftest is dat je snel uitslag hebt, en je hebt natuurlijk zekerheid dat je het virus niet met je meedraagt. Zo ga je met een zeker gevoel de deur uit en op bezoek bij vrienden en familie. Voor grote bedrijven en kantoren is een zelftest belangrijk omdat zij uitbraken op hele afdelingen willen voorkomen. Door je als werknemer regelmatig te testen voorkom je dat je het virus meeneemt naar je werk. Als bij een bedrijf een hele afdeling in quarantaine moet kan dat grote gevolgen hebben voor de gang van zaken. Dit is dus te voorkomen door regelmatig een zelftest te doen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 november, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Zelftest kopen in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.