Style je interieur voor een snelle verkoop van je huis

Momenteel staan er in Groesbeek 28 woningen te koop. Mooie woningen, waar je zo in kan, en woningen waar nog het nodige aan moet gebeuren om het helemaal je eigen te maken. Als je op zoek bent naar een nieuwe woning dan is het ook van belang dat je je eigen woning op termijn verkoopt. Alhoewel dat tegenwoordig vaak niet zo moeilijk is om je huis te verkopen, kun je wel wat trucjes uit de doos halen om ervoor te zorgen dat je huis sneller wordt verkocht en dat de verkoop van je huis je meer oplevert. Verkoopstyling, noemen we dat ook wel met een mooi woord.

Wat houdt verkoopstyling in?

Verkoopstyling is meer dan alleen de woonkamer opruimen voordat de fotograaf langskomt om foto’s te maken van je huis. Maar met opruimen begint het wel! Kopers moeten zichzelf kunnen zien wonen in jouw huis. Alle persoonlijke spullen kun je daarom het best opbergen. Dat geldt niet alleen voor de foto’s van de kinderen aan de wand, maar ook religieuze tekens, de Bijbel op een tafeltje en meer van dat soort spullen die écht bij jou horen, ruim je op. Daarna ga je kijken naar wat kopers graag willen als ze een nieuw huis betrekken. Kort gezegd komt dat vaak neer op het reduceren van kleur in je woonkamer. Heb je hele opvallende kussentjes op de bank, een glimmend roze kroonluchter of een felgroene kleur op de wand? Weg ermee! Wat jij helemaal fantastisch vindt en waar jij je helemaal bij thuisvoelt, heeft een ander vaak helemaal niets mee. Dat klinkt wel een beetje saai, maar is voor de verkoop van je huis een behoorlijke meerwaarde. Verf die felgroene wand daarom helemaal wit en haal (eventueel bij de kringloop) een nieuwe lamp. Tip: natuurlijke materialen doen het vaak erg goed. Zo ga je alle ruimtes in je huis langs voordat je deze op de foto zet.

 

Verkoopstyling voor badkamer en keuken

Om een volledig nieuwe badkamer of keuken te plaatsen voordat je je huis in de verkoop zet, is vaak wel wat overdreven. Maar ook in deze ruimtes (vergeet ook vooral het kleinste kamertje niet) kun je veel doen om de ruimtes aantrekkelijker te maken voor eventuele kopers. Misschien kun je zelfs wel een muurtje doorbreken om de keuken bij de woonkamer te betrekken. Woonkeukens zijn namelijk helemaal in trek. Andere frontjes voor een té oude keuken kunnen ook wonderen verrichten. Dat geldt ook voor de badkamer. Het is niet altijd nodig om complete badkamermeubels te vervangen. Een nieuwe badkamerkraan of wastafelkraan zorgt soms al voor een hele andere modernere look van je badkamer. Dat geldt ook voor een douchegordijn en accessoires die je op je badkamermeubel hebt staan. Het grappige daarmee is dat je die helemaal niet laat staan als je je huis verkoopt, maar deze gewoon meeneemt naar je volgende huis. Maar op de foto doen deze spullen heel veel. Met al dit soort trucjes in en rondom je huis (vergeet ook zeker de tuin niet) kun je je huis soms zomaar voor wel €10.000 tot €15.000 meer verkopen en dat is heel fijn als je zelf een ander huis gaat aanschaffen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 november, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Style je interieur voor een snelle verkoop van je huis

Reageren is niet toegestaan.