3 Feiten over de veelzijdigheid van posters 

Posters worden al vele honderden jaren gebruikt om zowel in het oog te springen als informatief te zijn. Adverteerders in alle soorten en maten maken gebruik van posters als promotiemateriaal. Door de jaren heen zijn ze daarom dan ook voor talloze doeleinden gebruikt, zoals voor evenementen, films, demonstraties, propaganda en andere groepen die een boodschap willen overbrengen. Tot op heden zijn posters echte spraakmakers en zijn ze in staat om de aandacht te trekken van vrijwel iedere doelgroep. Om je te laten fascineren over posters, hebben we in dit artikel enkele interessante feitjes op een rijtje gezet. 

Een van de eerste vormen van visuele communicatie

Posters zijn een van de vroegste vormen van reclame en bood marketeers honderden jaren geleden al een blank canvas en de mogelijkheid om hun boodschap op een creatieve manier aan de massa over te brengen. Omdat ze bedoeld waren om van op een afstand te worden gelezen en dus grotere letters vereisten, werden ze in de 19e eeuw meestal gemaakt van hout in plaats van papier of metaal. De poster wist zich snel over de hele wereld te verspreiden en werd een belangrijk onderdeel in de grafische vormgeving. Vele kunstenaars uit die tijd gingen daarom ook aan de slag met het posterformaat en maakten deel uit van een groeiende wereld van visuele marketingcommunicatie. 

De poster als communicatiemiddel voor uiteenlopende doeleinden

Posters werden gebruikt om onder meer verschillende politieke partijen te promoten, reclame te maken voor producten, soldaten te werven en ideeën te verspreiden onder het grote publiek. Tegenwoordig wordt het poster printen nog steeds ingezet voor deze doeleinden, en veel meer!

Dankzij het gebruik van een aantrekkelijke typografische ontwerpstijl, passende kleuren en afbeeldingen, zijn posters vandaag de dag nog steeds een effectief middel voor communicatie. Zelfs met de populariteit van de digitale marketingmogelijkheden van het internet, worden er nog elke dag posters gemaakt om eindeloze redenen.

Het maken van kwaliteitsposters is eenvoudiger dan ooit 

Er was eens een tijd dat je veel technische kennis nodig had om een poster te ontwerpen. Naar de drukkerij gaan was niet altijd een optie, omdat ze niet allemaal waren uitgerust om oplagen van meer dan een paar grote afdrukken aan te kunnen. En waren er winkels die dat wel konden, dan waren ze vaak peperduur. Tegenwoordig ben je met aanbieders als DrukZo zo geholpen en kan je in een handomdraai zelfgemaakte posters laten afdrukken in elk denkbaar formaat. Daarnaast is het helemaal aan jou om te kiezen voor welk materiaal je gaat, zodat je er zeker van kan zijn dat de poster voldoet aan jouw wensen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor 3 Feiten over de veelzijdigheid van posters 

Reageren is niet toegestaan.