Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open

REGIO – Ons land heeft sinds zondag 19 december weer te maken met een harde lockdown. Wel mogen bibliotheken openblijven. De Nederlandse overheid ziet de bibliotheek als essentiële dienstverlener.

De meeste vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid blijven open. Enkele kleinere vestigingen zijn dicht vanwege de sluiting van het dorpshuis waarin deze bibliotheek is gevestigd. Op de website www.obgz.nl/corona staan de actuele coronamaatregelen van de bibliotheek.

Hulp bij aanvragen (booster)vaccinatie

De bibliotheek biedt hulp aan mensen die online een afspraak voor een (booster)vaccinatie willen maken, of een coronatoegangsbewijs willen aanvragen. Voor deze, en andere vragen over de digitale overheid kan iedereen terecht bij een Informatiepunt Digitale Overheid.

Op www.obgz.nl/digitaleoverheid staan de locaties en openingstijden.

Wil of kun je met je digitale vraag niet naar de bieb komen? Bel dan de digitale hulplijn van de Bibliotheek Gelderland Zuid: 024-327 49 99 (bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur).

De activiteiten op het gebied van taal- en digitale vaardigheden gaan waar mogelijk door, zoals het Taalcafé en computercursussen. De bibliotheek zorgt ervoor dat dit veilig kan. Alle andere activiteiten voor volwassenen en kinderen zijn tot nader order geannuleerd.

Studieplekken

Is het thuis te druk? In de bibliotheek kun je nog steeds rustig werken en studeren. Er zijn werk- en studieplekken op anderhalve meter afstand. Neem bij de ingang van de bibliotheek een winkelmandje mee zodat de bibliotheek het maximaal aantal bezoekers goed kan controleren.

Natuurlijk kun je in de bibliotheek ook gewoon boeken, cd’s, tijdschriften en andere materialen lenen. Voor de taalontwikkeling van kinderen is het goed om te blijven (voor)lezen nu de scholen dicht zijn. Haal een fijne stapel boeken in huis voor tijdens de lockdown.

Kijk ook eens op www.obgz.nl/tipsvoorthuis voor het online aanbod van de bibliotheek, zoals e-books, online cursussen, voorleesfilmpjes en luisterboeken.

Foto (C): Marcel Krijgsman 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 december, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open

Reageren is niet toegestaan.