Gratis cursus MHFA: Mental Health First Aid, ofwel: eerste hulp bij psychische problemen

‘IK HEB MIJN BUURVROUW ECHT KUNNEN HELPEN EN DAT VOELT ZO GOED!’

REGIO – de afdeling Preventie van PRO PERSONA biedt in samenwerking met de gemeente graag de mogelijkheid voor een ieder om een gratis cursus te volgen; een soort EHBO-cursus, maar dan gericht op psychische problemen. Het gaat om de cursus MHFA: Mental Health First Aid, ofwel: eerste hulp bij psychische problemen.

In deze cursus leer je signalen te herkennen van je buurman of buurvrouw, collega, familielid of iemand uit je vrijwilligerswerk met wie het even niet zo goed gaat. Met de juiste basiskennis en tools, kun je iemand echt helpen. Het gaat in deze cursus om echt contact maken, van mens tot mens en middels een effectief Actieplan samen (tijdig!) de weg te vinden naar de juiste hulpdiensten.

Deze cursus is geschikt voor iedere burger uit de regio Nijmegen en Rivierenland die hierin geïnteresseerd is en graag, net zoals bij EHBO, iets voor een ander wil betekenen en in dit geval wanneer er sprake is van psychische problemen.

De cijfers liegen er niet om; maar liefst een kwart van de Nederlandse bevolking heeft (al) te kampen met psychische problemen. Gebrek aan kennis hierover, vooroordelen en niet weten wat te doen, maakt dat er vaak geen hulp wordt gezocht en/of geboden. Of pas heel of te laat. Het is een actueel probleem wat zorgt voor veel verdriet, eenzaamheid en uitval met alle mogelijke gevolgen van dien.

In de afgelopen tijd hebben we al zo’n 50 MHFA-cursussen in de regio Nijmegen met goed gevolg afgesloten; Nijmegen en Rivierenland zijn inmiddels ruim 600 gecertificeerde ‘First Responders MHFA’ rijker! Dit is een mooi begin, maar de wens én noodzaak is er om nog veel meer mensen te trainen; net als bij EHBO is het belangrijk dat een ieder weet hoe hij/zij kan handelen wanneer iemand in psychische nood verkeert of (beginnende) psychische problemen ervaart om hiermee veel leed én erger te voorkomen!

De wetenschappelijk onderbouwde en effectief gebleken MHFA-cursus draagt hier aan bij;

‘In een paar woorden; waardevol, nuttig en nodig! Ik heb nu meer inzicht in en begrip voor psychische klachten van mensen en weet hoe te handelen om ze te kunnen helpen. Een echte aanrader om de MHFA-cursus te volgen, temeer omdat psychische gezondheid, helemaal in deze ‘Corona-tijd’,  een steeds meer urgente kwestie betreft!’ aldus één van de oud-cursisten.

Hoe mooi & helpend zou het zijn als we nog meer mensen tot ‘First Responders’ kunnen kronen!

De MHFA-cursus bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur en wordt aangeboden op dinsdagmiddag 11, 18, 25 jan en 1 febr. (online) en op woensdagochtend 2, 9, 16 & 23 febr. (vooralsnog klassikaal). 

Meer informatie over de cursus en aanmelden: www.propersonaconnect.nl / tel: (026) 312 44 83 of mail: preventie@propersona.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 december, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gratis cursus MHFA: Mental Health First Aid, ofwel: eerste hulp bij psychische problemen

Reageren is niet toegestaan.