Vier projecten uit Gelderland maken kans op Appeltje van Oranje

REGIO – Vier projecten uit Gelderland maken kans op een Appeltje van Oranje 2022. Het Nederlands publiek kan de winkansen van deze projecten vergroten. Dat kan door te stemmen op een van de vier organisaties als favoriet.

Er zijn in totaal 39 projecten uit heel het land in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten die ertoe doen voor mensen in onze samenleving. Stemmen kan tot en met 21 januari via stem.oranjefonds.nl.  
 
Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Kansengelijkheid voor álle Jongeren. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die zich inzetten om alle jonge mensen gelijke kansen te geven en controle te laten nemen over het eigen leven. Denk hierbij aan projecten waarbij een jongere is geholpen en zich vervolgens inzet voor andere leeftijdsgenoten. Want kansenongelijkheid is een urgent probleem in onze samenleving, dat door de coronacrisis groter is geworden.

De projecten die kans maken op de Appeltjes van Oranje pakken dit probleem succesvol aan en het Oranje Fonds vindt dan ook dat zij steun en erkenning verdienen. Reden om de uitreiking in 2022 om dit thema te laten draaien en daarmee te benadrukken dat álle jongeren ertoe doen  

Kanshebbers

De kanshebbers Kamers met Kansen Ede, School’s Cool, Jongerenmaatjesproject en WALHALLAb zetten zich allemaal in voor kansengelijkheid voor álle jongeren. School’s Cool koppelt jongeren aan elkaar die als (thuis)mentoren fungeren, Kamers met Kansen Ede biedt woningen met coaching aan zodat jongeren zich op een veilige manier kunnen ontplooien van tieners tot jongvolwassenen, Jongerenmaatjesproject koppelt vrijwilligers aan jonge statushouders om hun integratie te bevorderen en WALHALLAb biedt een plaats aan waar jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen.

Stemmen

Dankzij deze Gelderse projecten voelen jongeren dat zij ertoe doen en hoeven zij er niet alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen. 
 
Koning Willem-Alexander 

De prijzen worden in mei uitgereikt door Koning Willem-Alexander, omdat 2022 een lustrumjaar is. In andere jaren neemt Koningin Máxima de uitreiking voor haar rekening. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.  


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 januari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Vier projecten uit Gelderland maken kans op Appeltje van Oranje

Reageren is niet toegestaan.