Nationale Voorleesdagen met Monster en Vos

REGIO – Deze maand gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Van 26 januari tot en met 5 februari staat de bibliotheek in het teken van voorlezen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen en hartstikke gezellig.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het ‘Prentenboek van het Jaar’ centraal. Dit jaar is dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Het boek gaat over een jongetje dat eerst nog heel veel monsters wil vangen voordat hij gaat slapen. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen. In Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen extra vaak voorgelezen. Centraal staan de boeken uit de Prentenboeken Top 10.

Ook speelt poppenspeler Jogchem Jalink op zondag 30 januari drie keer zijn muzikale, grappige voorstelling ‘Maar eerst ving ik een monster’ in Bibliotheek De Mariënburg.

Thuis en in de bibliotheek kunnen kleine speurders aan de slag met de zoekplaat van Vos en zijn vriendjes. De zoekplaat is gebaseerd op het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Susanne Strasser en geïllustreerd door de Nijmeegse striptekenaar Jelko Arts. De plaat is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid, krijgen een voorleesknuffel van Monster. Een jeugdlidmaatschap tot 18 jaar is helemaal gratis.

Op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen is de Prentenboeken Top 10 van de Nationale Voorleesdagen te vinden, net als de ticketverkoop voor de voorstelling in de bieb.

Ook vind je hier informatie over meertalig voorlezen, het Nationale Voorleesontbijt, voorleestips voor opa’s en oma’s en online prentenboeken in verschillende talen.

Foto (c): Marcel Krijgsman 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 januari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nationale Voorleesdagen met Monster en Vos

Reageren is niet toegestaan.