Wat komt er kijken bij een traprenovatie?

Wil je je trap goed en grondig opknappen, dan kom je al snel uit bij een traprenovatie. Met zo’n renovatie kun je een trap niet alleen een volledig nieuw uiterlijk geven, maar kun je hem ook stiller en onderhoudsvriendelijker maken. Je merkt het snel wanneer je trap toe is aan een opknapbeurt. Omdat het een onderdeel van je huis is waar vaak overheen gelopen wordt, zullen de traptreden op den duur sporen van slijtage gaan vertonen. Dat geldt vooral wanneer je treden van hout of beton hebt. Een traprenovatie zorgt er niet alleen voor dat deze slijtage wordt aangepakt, maar ook dat het in het vervolg minder snel zal voorkomen. 

Wat houdt een traprenovatie in?

Bij een traprenovatie wordt je oude trap als het ware opnieuw bekleed. Het is geen grote ingreep, want je oude trap kan daarvoor gewoon blijven staan. Dat zorgt ervoor dat je niet lang last hebt van de rommel en je trap na de renovatie weer snel kunt gebruiken. Tijdens een renovatie wordt je trap bekleed met overzettreden van slijtvaste materialen, zoals vinyl en PVC. Vinyl trapbekleding kan er ook nog eens voor zorgen dat je trap minder kraakt en dus stiller wordt. Door de naadloze afwerking is je trap na de renovatie makkelijker schoon te maken, omdat stof en vuil geen kans krijgt zich in de groeven te nestelen. Je trap wordt dus in een handomdraai onderhoudsvriendelijk.

Een traprenovatie laten uitvoeren

Overweeg je je trap te laten renoveren, neem dan contact op met een expert op het gebied van traprenovaties. Zo’n expert komt bij je langs voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarbij ook meteen je oude trap wordt bekeken en opgemeten. Ook is het vaak mogelijk om via de website een vrijblijvende offerte aan te vragen. Omdat elke trap anders is, is een traprenovatie maatwerk. De overzettreden voor jouw trap worden dan ook op maat gemaakt. Je kunt allerlei soorten trappen laten renoveren, zoals een open of dichte trap, maar ook een wenteltrap. 

Binnen een dag een opgeknapte trap

Een traprenovatie kan, wanneer je deze uit laat voeren door een expert, al binnen een dag gedaan zijn. Dat betekent dat je snel van je opgeknapte trap kunt genieten. Je kunt het nieuwe uiterlijk van je trap volledig naar eigen smaak maken. Zo kun je kiezen voor slijtvaste overzettreden van HPL, PVC en vinyl, die in veel verschillende designs beschikbaar zijn. Zo bestaan er overzettreden met een houtlook of betonlook. Ideaal wanneer je houdt van het uiterlijk van een houten of betonnen trap, maar niet van het onderhoud dat daarbij komt kijken. Hoogwaardige kunststoffen zijn namelijk sterk en slijtvast, waardoor ze lang mooi blijven.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 januari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat komt er kijken bij een traprenovatie?

Reageren is niet toegestaan.