Waarom het een goede tijd is om je auto te verkopen

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een eigen auto. Soms zijn er zelfs meerdere auto’s per huishouden aanwezig. We kunnen bijna niet meer zonder, omdat we er graag op uit gaan met ons allen. Daarnaast hebben de meeste mensen een auto nodig voor het woon-werk verkeer. Je zou denken dat er daardoor meer auto’s worden verkocht, maar dat is niet het geval.

Daling in de verkopen

Het percentage verkochte nieuwe auto’s, is ook afgelopen jaar weer gedaald. Deze dalende trend is al een aantal jaar aan de gang, maar sinds corona is dit in een sneltreinvaart naar beneden gekelderd. Een van de oorzaken is dat er een chiptekort is ontstaan. In elke auto is een chip verwerkt, welke noodzakelijk is voor de elektronica in de auto. Doordat er tijdens de corona pandemie steeds meer mensen thuis werken en daar dus ook apparaten zoals laptops voor nodig hebben, is daar de vraag naar chips enorm toegenomen. Vanuit de techniek branche is de vraag naar chips dus erg hoog. De chipmakers kunnen deze vraag maar moeilijk aan, wat ervoor zorgt dat er minder auto’s worden gebouwd. In Nederland werden er daardoor in het najaar van 2021 zo’n 23,7% minder auto’s verkocht.

Voordelen

Het aanbod van nieuwe auto’s is dus laag, wat ertoe leidt dat de prijzen van nieuwe auto’s stijgt. Dat is het principe van de markt. Als de vraag stijgt en het aanbod is niet voldoende, dan stijgt de prijs. Op die manier is het momenteel niet meer zo aantrekkelijk om een nieuwe auto te kopen. Dat betekent dat mensen eerder op zoek gaan naar een tweedehands auto. Wil jij graag je auto verkopen? Dan zit je hierbij goed. De kans dat je sneller van je auto af bent en er een goede prijs voor krijgt, is groot. 

Hoe verkoop je je auto?

Wil jij graag van je tweedehands auto af en is dit de kans daarvoor? Bekijk dan gauw de volgende tips. Als je deze opvolgt, is de kans groot dat je nog sneller van je auto af komt. Zorg er ten eerste voor dat je auto schoon en netjes is. Ga nog even door de wasstraat en haal er even een stofzuiger doorheen. De potentiële koper ziet dat de auto netjes is, waardoor hij aantrekkelijker is om te kopen. Het is ook aan te raden om je auto voor een beurt naar de garage te brengen en laat er dan ook gelijk een nieuwe APK op zetten. Zo is jouw auto nog aantrekkelijker om te kopen.

Wil jij je auto verkopen in Arnhem? Kijk dan hier.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 januari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Waarom het een goede tijd is om je auto te verkopen

Reageren is niet toegestaan.