Een tuin aanleggen in de winter 

Heb jij net een huis gekocht? Er gaat dan nu een periode van start waarin verbouwen en klussen centraal staat. Ook moet het huis ingericht worden naar jouw wensen, het huis moet een echt thuis worden. Veel huizen hebben tevens een tuin, de tuin moet natuurlijk ook naar jouw wensen ingericht worden. Het aanleggen van een tuin wordt vaak gedaan door een hoveniersbedrijf. Leg jouw tuin aan in de winter en geniet de komende jaren van een mooie tuin!

Waarom een tuin aanleggen in de winter? 

Ook als je geen huis hebt gekocht kan het zo zijn dat je jouw tuin wil verbouwen of opknappen. Het kan zijn dat je een nieuwe tuininrichting wil. Het is verstandig rekening te houden met de weersomstandigheden als je een nieuwe tuin gaat aanleggen. In Nederland kennen we verschillende seizoenen, maar in welk seizoen kun je nou het beste een tuin aanleggen? Het antwoord hierop is de winter. Het is verstandig om in het najaar of in de winter een tuin aan te leggen. In het najaar en in de winter is er sprake van het plantseizoen, het plantseizoen is van oktober tot en met april. Als jij graag planten en bloemen in jouw tuin wil is het belangrijk dat je op tijd begint met zaaien en planten. Ook is het aanbod in het plantseizoen groot en de prijzen zijn over het algemeen lager. Oftewel, er zijn vele voordelen als je een tuin in het najaar of in de winter aanlegt. Bomen en struiken zullen in het najaar beter groeien, dus als jij graag een mooie Catalpa boom in de tuin wil dan is het verstandig dat je deze in het plantseizoen plant. Ook hebben hoveniersbedrijven het over het algemeen minder druk tijdens het plantseizoen. Veel mensen bedenken zich pas in het voorjaar dat ze de tuin opnieuw willen aanleggen. Als jij in het plantseizoen een hoveniersbedrijf benadert, dan ben je vrijwel altijd verzekerd van een afspraak met het bedrijf. Als je in de winter jouw tuin aanlegt, dan kun je in het voorjaar en in de zomer genieten van een heerlijke tuin. Geniet jarenlang van jouw mooie tuin! 

Kunstgras in de tuin!

Mensen die hun tuin gaan opknappen, kiezen er steeds vaker voor om het gras te veranderen in kunstgras. Kunstgras is perfect voor in de tuin en om aan te leggen in de winter, kunstgras heeft namelijk geen last van koude weersomstandigheden. Dat zoveel mensen voor kunstgras kiezen is helemaal niet zo gek als je de vele voordelen bekijkt. Het fijne van kunstgras is dat het vrijwel geen onderhoud nodig heeft, je hoeft het gras dus niet te maaien en te verticuteren. Dit is een fijne bijkomstigheid als je het niet zo leuk vindt om in de tuin te werken. Daarnaast is kunstgras gemakkelijk te leggen en binnen een paar uurtjes gepiept. Ook blijft kunstgras er altijd mooi uitzien, het gras kan niet doodgaan of verkleuren. Kunstgras is een duurzame keuze, je kunt er jarenlang van genieten. Kunstgras is erg geschikt voor mensen die allergisch zijn of last van hooikoorts hebben, het bevat namelijk geen pollen. Heb jij kinderen of huisdieren? Dan is kunstgras ook een erg goede optie. Op kunstgras kunnen kinderen en dieren heerlijk spelen en jij hoeft niet bang te zijn dat het gras kapot gaat. Als laatste is kunstgras erg geschikt om te gebruiken in een droog gebied. Leg kunstgras in jouw tuin en geniet van alle voordelen!


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 januari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Een tuin aanleggen in de winter 

Reageren is niet toegestaan.