Extra veel ruimte met een dakkoffer – en niet alleen tijdens je vakantie

Wil je op (ski)vakantie maar ben je bang dat je trouwe vierwieler niet genoeg laadruimte biedt? Dan is een dakkoffer de voor de hand liggende oplossing. Deze zijn tevens als skiboxen te gebruiken, hebben geen invloed op het aerodynamische aspect van je auto, zijn makkelijk te monteren en bieden ook buiten vakanties om handige hulp. We zetten de voordelen van deze slimme aankoop op een rijtje.

Extra laadruimte

Met stip op één: de extra laadruimte, daar koop je een dakkoffer voor. Je schaft er zo ruim 500 liter extra ruimte bij aan, bedenk eens wat je daar allemaal in kwijt kunt. Skispullen natuurlijk, maar ook bij een zonvakantie biedt hij uitkomst: de tent, het opblaasbad en allerlei andere bagage kun je er eveneens in kwijt. Ze zijn goed af te sluiten, bij eventuele stops of overnachtingen hoef je de koffer dus niet van het dak af te halen. Het online warenhuis Heuts toont bij het intikken van de term dakkoffer of skibox een uitgebreid assortiment, met alleen de beste merken.

Uitgelicht: de Hapro Traxer

Neem het model Hapro Traxer 8.6, met maar liefst 530 liter aan laadcapaciteit, waar je maximaal 75 kilo aan spullen in opbergt. 7 Paar ski’s, of een complete bungalowtent. Vanzelfsprekend zijn ze getest en goedgekeurd als het gaat om de veiligheid – daar draagt de centrale driepuntsvergrendeling mede aan bij – en gemaakt van het duurzame, UV-bestendige ABS/ASA-materiaal. De Hapro 8.6 is verkrijgbaar in smaakvolle kleuren zoals titanium, zilver, antraciet, diep zwart of strak wit.

Bestellen en reserve-onderdelen

Bestel je er één voor 16:00, dan wordt hij dezelfde dag (gratis) verzonden. Raak je in de loop der tijd het sleuteltje kwijt (kan gebeuren toch?) of wil je iets vervangen, dan zijn er altijd oplossingen voorhanden in de vorm van diverse Hapro reserve-onderdelen. Zo is niet alleen het materiaal, maar je hele aankoop duurzaam.

Geen invloed op rijstijl

Door het geringe gewicht (rond de 20 kilo) van de dakkoffer zelf, de vormgeving en de stevige montage heeft deze extra laadruimte geen invloed op je rijstijl. Laat staan op de macht die de wind op een hogere auto kan hebben. Wees niet bang dat je een rijdend windscherm wordt waardoor de auto op een brug, bij het inhalen van een vrachtwagen of bij het verlaten van een tunnel heen en weer gaat slingeren. Je auto neemt weliswaar toe in omvang, maar vormt nog steeds een gestroomlijnd geheel.

Makkelijk en snel te monteren

De dakdragers worden met een ingenieus systeem aan het carrosserie bevestigd. Probeer het zelf maar uit: dat zit in een handomdraai muurvast. Bovenop de twee dakdragers, die ook zonder koffer erop van pas komen, klik je de dakkoffer vast. Met de speciale, handige klemmen, die zich stevig aan de dakdragers vastgrijpen (je hoort met een simpel ratelgeluid of alles netjes vastzit) creëer je een onverwoestbare constructie. Je kunt de dakkoffer trouwens volladen terwijl deze al op het dak zit. Aan alle comfort en gemak is gedacht.

gebruiken voor andere doeleinden

Zowel de dakkoffer als de dakdragers zijn ook heel bruikbaar bij andere aangelegenheden. Het kan zomaar voorkomen dat een verhuiswagen al tjokvol zit terwijl je de laatste spullen nog moet verplaatsen. Dat doe je natuurlijk met de extra ruimte die je op je eigen auto hebt gecreëerd.

Dakdragers ‘los’ gebruiken

De dakdragers doen dienst als imperiaal wanneer je de dakkoffer tijdelijk in de berging zet en tijdens een verbouwing of bij tuinwerkzaamheden spullen vervoert. Erbovenop transporteer je planken, gipsplaten, buizen en balken, of een stapel pallets om zelf tuinmeubels mee te maken. De aanschaf van enkele spanbanden is dan wel aan te raden. Ook die zijn verkrijgbaar op Heuts.nl. Weer zo’n kleine investering die veel geld – het huren van een bus of boedelbak – uitspaart.

Nieuwe auto? Is nergens voor nodig

Je ziet vaak dat mensen een grotere en duurdere auto kopen om maar meer te kunnen vervoeren, bijvoorbeeld bij gezinsuitbreiding. Dit is dus lang niet altijd nodig! Een nieuwe auto aanschaffen loopt in de duizenden euro’s, een veelvoud van het bedrag dat je voor een dakkoffer betaalt. Daarmee geef je je auto een simpele upgrade zonder jezelf (onnodig) op kosten te jagen. Weinig kosten, groot plezier. Kortom: met een dakkoffer voeg je niet alleen extra ruimte toe aan je trouwe karretje, je spaart er ook enorm veel geld mee uit.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 januari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Extra veel ruimte met een dakkoffer – en niet alleen tijdens je vakantie

Reageren is niet toegestaan.