Minder geld kwijt aan autorijden? 3 handige tips!

Een auto kost ontzettend veel geld. Niet alleen de aanschaf. Dat is eigenlijk maar een schijntje als je het vergelijkt met wat je de rest van de tijd moet betalen. Brandstof is nog nooit zo duur geweest, verzekeringen zijn torenhoog en ook op het gebied van reparaties ben je tegenwoordig steeds duurder uit. Autorijden alleen al kost je zo honderden euro’s per maand. Dit in een tijd waar alles al veel duurder lijkt te worden. Daarom wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want wanneer jij bespaart op het autorijden, zal je merken dat je maandelijks veel meer geld overhoudt. Maar hoe pak je dat aan? Wij geven 3 handige tips.

Bespaar op parkeerkosten

Parkeren lijkt misschien wel de minste van je zorgen als je kijkt naar de maandelijkse autokosten. Maar zeker wanneer je vaak in grote steden komt of hier misschien zelfs wel woont, kunnen de parkeerkosten maandelijks tot een fikse kostenpost leiden. Parkeren Groningen is duurder dan je denkt als je niet goed oplet. Daarom is het goed om te weten hoe je kunt besparen in deze steden.

Er zijn gelukkig enkele dingen die je kunt doen om eenvoudig geld te besparen. Bijvoorbeeld door je auto op een P+R te zetten, in een woonwijk te parkeren of aan de rand van de stad te plaatsen. Je kunt echter ook parkeergarages vergelijken. De ene garage is goedkoper dan de ander. Door van tevoren te vergelijken, weet je in elk geval zeker waar je het voordeligst uit zult zijn. Dat scheelt toch al snel enkele tientallen euro’s per maand. Mooi meegenomen.

Tank nooit langs de snelweg

Wanneer je veel op de weg zit, dan weet je waarschijnlijk maar al te goed hoe het nu met de prijzen voor benzine gesteld is. Als je ons enkele jaren geleden had verteld dat we nu bij veel benzinestations meer dan twee euro per liter betalen, hadden we je waarschijnlijk uitgelachen. Toch is dat met de huidige inflatie en het olietekort de keiharde realiteit. Dit betekent echter niet dat de prijzen overal even hoog zijn. Als je rekening houdt met het kiezen van de juiste tankstations, kan je dit zomaar 0,15 cent per liter schelen. Probeer in elk geval de benzinestations langs de snelweg te vermijden. Hier betaal je altijd de hoofdprijs. Je kunt dan ook beter in je eigen woonplaats tanken en dan het liefst bij een onbemand station. Deze zijn het goedkoopst.

Zorg voor een goed onderhoud van de auto

Iedere auto zal uiteindelijk mankementen gaan vertonen, maar je kunt dit wel uitstellen door voor goed onderhoud te zorgen. Dat betekent niet alleen dat je de auto op de juiste manier verzorgt en rustig rijdt, maar ook dat je de auto regelmatig laat checken en vroegtijdig voor een APK-keuring brengt. Op die manier blijft de auto in topconditie en ben je veel minder geld kwijt aan reparaties. Wanneer je te lang wacht of een specifiek mankement uitstelt, is de kans namelijk veel groter dat er nóg meer aan de auto gaat mankeren en je straks veel duurder uit bent. Niet te lang wachten dus, maar direct ingrijpen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 februari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Minder geld kwijt aan autorijden? 3 handige tips!

Reageren is niet toegestaan.