Valentijn chocolade is populair, en dat is niet voor niets!

Het lijkt misschien eenvoudig – we houden van chocolade omdat het lekker smaakt. Maar er is meer aan de hand… Of het nu wetenschap, geschiedenis of gewoon toeval is, er is iets aan het geven van chocolade dat het bijzonder romantisch maakt. Ook het ontvangen van chocolade laat ons geliefd voelen als we het van een speciaal iemand ontvangen. Valentijn chocolade is populair, en dat is niet voor niets!

Omdat het lekker smaakt en omdat het er goed uitziet, zijn waarschijnlijk de grootste reden waarom chocolade (samen met rode rozen) het meest geliefde geschenk is om op Valentijnsdag te geven.

Wist je dat pure chocolade de bloeddruk verlaagt en de doorbloeding verbetert?

Ook schijnt pure chocolade zelfs goed te zijn voor de huid, pure chocolade bevat namelijk bioactieve stoffen die de huiddichtheid en de hydratatie verhogen. Ook is er bewijs dat pure chocolade de hersenfuncties verbetert, want cacao bevat in kleine hoeveelheid stimulerende stof zoals cafeïne en theobromine.

Het is niet alleen de smaak die chocolade populair maakt

Het is ook de substantie. Het heeft, zoals je ongetwijfeld weet, een romige consistentie. Als je chocolade neemt en een beetje in je mond stopt zonder te bijten, merk je dat het snel op je tong smelt en een aanhoudend gevoel van zachtheid achterlaat. Omdat chocolade niet dagelijks gegeten kan worden, want overdaad van wat dan ook, hoeveel gezondheidsvoordelen het ook heeft, is beslist niet goed voor je. Het is aan te bevelen om chocola in matige hoeveelheden te eten en af en toe te verwennen. En kan een betere gelegenheid zijn dan de Valentijnsdag.

Chocolade bevat een aantal interessante psychoactieve chemische stoffen.

Daartoe behoort anandamide, een neurotransmitter waarvan de naam afkomstig is van het Sanskriet – “ananda”, dat “vreugde, gelukzaligheid, verrukking” betekent. Het bevat ook tyramine en fenylethylamine, die beide soortgelijke effecten hebben als amfetaminen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 februari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Valentijn chocolade is populair, en dat is niet voor niets!

Reageren is niet toegestaan.