De Bitcoin zakt onder de $50.000. Hoe kan dat?

We raken er langzamerhand aan gewend dat de koers van veel cryptocurrency hard stijgt. Toch zien we ook dat die koers onberekenbaar kan zijn. Zo zakte de Bitcoin weer onder de psychologische grens van 50.000 dollar. Hoe kan dat? Dit zijn vier belangrijke oorzaken.

1.      De groei van cryptocurrency gaat hard

Wanneer we kijken naar het afgelopen jaar, dan zien we dat veel cryptocurrency weer flink in waarde zijn toegenomen. Veel cryptogebruikers besloten daarom om hun cryptomunten in de digitale portemonnee te houden. Investeren in cryptocurreny werd voor steeds meer mensen interessant, waardoor tegelijkertijd de handel en waarde nog verder toenam. Die groei van de afgelopen periode is deels te danken aan nieuwe spelers op de crypto markt, waaronder Solana, Fantom en Avalanche. Deze platforms hebben in korte tijd hun plekje in de crypto wereld opgeëist, met behulp van lagere tarieven en hogere transactiesnelheid. Overigens is het aan- en verkopen van crypto niet de enige manier om te investeren in cryptocurrency. Je kunt namelijk ook gebruik maken van CFD’s, waarbij je speculeert op de koers van de crypto, zonder dat je die daadwerkelijk aan- of verkoopt. De verschuivingen op de markt maken in ieder geval een ding duidelijk: de bitcoin heeft concurrentie en wat de beste cryptocurrency om in te investeren in 2022 wordt is nog lastig te zeggen. 

2.      De invloed van de Amerikaanse regering

Door de Amerikaanse senaat is kort geleden een omstreden voorstel aangenomen. In het voorstel staat onder meer dat de regels op het gebied van belasting op cryptocurrency veranderd moeten worden, zodat hieruit een deel van de kosten van het voorstel betaald kunnen worden. Zo is het voortaan de bedoeling dat crypto brokers transacties melden. Het ingewikkelde daaraan is dat niet duidelijk wordt wat er onder de term ‘broker’ wordt verstaan. Vanuit de crypto wereld klinken morrende geluiden, omdat de nieuwe regelgeving wordt gezien als manier om meer controle te krijgen over cryptocurrency. Ook onder meer crypto ontwikkelaars en cryptominers zouden namelijk onder de noemer ‘crypto broker’ kunnen vallen, terwijl zij helemaal geen crypto in bewaring hebben voor klanten. Die onduidelijkheid zorgt er nu voor dat de prestaties van de bitcoin negatief worden beïnvloed. Diverse congresleden hebben overigens geprobeerd om het wetsvoorstel te wijzigen en de cryptocurrency meer ruimte te gunnen. Dit is dus helaas niet gelukt en die onzekerheid die dat oplevert is nu terug te zien in de koers van de Bitcoin.

3.      Met de economie gaat het onverwachts goed

De afgelopen twee jaar waren turbulent door de Covid-perikelen. Toch lijken die uiteindelijk weinig vat te hebben gekregen op de economische markt. De afgelopen periode steeg de koers van onder meer de dollar. Blijkbaar raken aandelenhandelaren niet zenuwachtig van de onzekerheden die de Covid-crisis nog steeds met zich mee kan brengen. Hierdoor blijven de traditionele munteenheden een aantrekkelijke investering. De herstellende economie zorgt ervoor dat investeren in minder traditionele currency voor veel handelaren minder interessant is. Een cryptocurrency zoals de Bitcoin bemerkt hier de gevolgen van: de koers stijg minder hard of dealt zelfs.

4.      China verbiedt cryptocurrency

China staat het verhandelen en minen van crypto niet langer toe. En dat terwijl China een ideaal land was voor mining, vanwege de ruimte en de energiebronnen. Vrijwel alle handel die gerelateerd is aan crypto is in dit land nu verboden, waaronder dus de verkoop van onder meer Bitcoin en Dogecoin. Daarbij verklaarde het land om hardhandig op te zullen gaan treden bij overtredingen op dit gebied. Het lijkt de bedoeling om cryptomining volledig te bannen uit het land. Hoe groot de invloed van deze wetswijziging op de koers van cryptocurrency uiteindelijk zal zijn moet nog blijken. Wel lijkt het een van de oorzaken te zijn van de duik onder de 50.000 dollar die de Bitcoin dus onlangs maakte.

Let op: Bovenstaande informatie mag op geen enkele manier, expliciet of impliciet, direct of indirect, worden opgevat als beleggingsadvies, aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument.
 
Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 80.81 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde.

Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html
 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 februari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor De Bitcoin zakt onder de $50.000. Hoe kan dat?

Reageren is niet toegestaan.