Dit moet u weten alvorens de aankoop van een elektrische fiets 

Was het kopen van een elektrische fiets maar net zo makkelijk als het beklimmen van een steile heuvel met behulp van een stevige elektrische fiets! Maakt u maar geen zorgen,  gelukkig zijn wij er om te helpen. In dit artikel hebben we de belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet om u te helpen de juiste beslissing te nemen bij de aankoop van een elektrische fiets.

Overweeg uw fietsbehoeften 

Omdat elektrische fietsen ontworpen zijn voor verschillende doelgroepen met verschillende fietsbehoeften, is het aan u om te beslissen welke eigenschappen voor u essentieel zijn. Als comfort belangrijk voor u is, dan kunt u overwegen om een elektrische fiets te kiezen met een doorloopframe, zodat u gemakkelijk op en af kunt stappen. Als u beslist geen moeite wilt hebben met het beklimmen van heuvels, dan is het aan te raden om te kiezen voor een e-bike met middenmotor of naafmotorsysteem, die meer dan genoeg kracht hebben om steile hellingen met gemak aan te kunnen. Voor de langere afstanden raden wij u aan een elektrische fiets te kiezen met een batterij van minimaal 400 wattuur. Door uw persoonlijke fietsbehoeften te leren, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de aankoop van een fiets met trapondersteuning. 

Kies uw fietsenwinkel verstandig 

Bij de aankoop van een elektrische fiets is het even belangrijk om een winkel te kiezen die kwaliteitsservice biedt. U kunt een winkel met name beoordelen op drie belangrijke aspecten, waaronder de betrokkenheid van het personeel, de sfeer die wordt uitgestraald en de kwaliteit fietsen die worden aangeboden. Met betrokkenheid hebben we het over de overduidelijke enthousiasme dat de winkel heeft voor elektrische fietsen. Zijn ze vooral gericht op gerenommeerde elektrische fietsen zoals een Riese Muller elektrische fiets , of hebben ze er alleen een paar achter in de winkel staan? Zodra u de winkel binnenkomt, zult u de sfeer zeker voelen – staat het personeel u vriendelijk te woord, zijn ze deskundig en behulpzaam genoeg om al uw vragen te beantwoorden? Kwaliteit heeft uiteindelijk te maken met het soort fietsen dat de winkel verkoopt. Is het een bekend merk dat u kunt onderzoeken, of zijn het fietsen waarover u moeilijk informatie kunt krijgen?

Maak er een proefrit mee!

Net als bij auto’s is het belangrijk om een proefrit te maken voordat u de aanschaf overweegt. Dit is misschien wel het belangrijkste en leukste onderdeel van de aankoop van een elektrische fiets! Een proefrit maken op een e-bike geeft u de kans om de specificaties, reviews en enquêtes even links te laten liggen en simpelweg af te vragen of u de fiets mooi vindt en of hij goed rijdt. U kunt ook andere vragen stellen, zoals: ‘‘Komt de fiets overeen met mijn persoonlijke voorkeuren?’, en ‘‘biedt het de kwaliteit en functies die ik wil?’’. De antwoorden op deze vragen zullen uw aanschaf laten gelden! 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 februari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Dit moet u weten alvorens de aankoop van een elektrische fiets 

Reageren is niet toegestaan.