Hoe vier je je verjaardag glutenvrij?

Steeds meer mensen eten tegenwoordig glutenvrij, bijvoorbeeld vanwege coeliakie of een glutensensitiviteit, of gewoon omdat ze op hun gezondheid willen letten. Maar wat serveer je op een verjaardagsfeestje wanneer een deel van de gasten glutenvrij eet? In dit artikel vertellen we je waar je rekening mee kunt houden, waar je het beste terecht kunt voor lekkere glutenvrije producten, en geven we je alvast wat inspiratie over lekkere glutenvrije snacks om tijdens een verjaardagsfeestje te vieren. Op die manier kan iedereen gezellig mee-eten en hoeft niemand een lekker hapje over te slaan!

De keuze is reuze

Het aanbod aan glutenvrije producten is tegenwoordig gelukkig enorm, waardoor mensen met coeliakie of een glutenvrij dieet niets meer hoeven te missen. Dat maakt het voor jou ook gemakkelijker om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Er is van alles beschikbaar, van glutenvrije pasta tot meel om brood van te maken. Haal je je spullen in huis bij een speciaalzaak, dan vind je al snel alles wat je nodig hebt om lekker glutenvrij gebak mee te bakken. Met zo’n lekkere taart kunnen ook mensen met een glutenvrij dieet gerust een vorkje meepikken!

Let op de producten die je koopt

Ga je inkopen doen voor een glutenvrij verjaardagsfeestje, dan is het een goed idee om bij elk product dat je koopt even achterop de verpakking te kijken. Gluten komen voor in verschillende graansoorten, maar kunnen ook de kop opsteken in producten waar je ze niet verwacht. Ook in sauzen, soepen, chips en snoep kunnen gluten verwerkt zitten, bijvoorbeeld in het bindmiddel. Let dus goed op wat je in huis haalt, om er zeker van te zijn dat je gasten geen last krijgen. Op de achterkant van de verpakking staat doorgaans vermeld of een product wel of geen gluten bevat.

Lekkere glutenvrije hapjes

Natuurlijk is het ook naast taart leuk om verschillende hapjes te serveren. Gelukkig kun je ook wat hapjes en snacks betreft goed uit de voeten zonder gluten. Denk aan een gezellige borrelplank met blokjes kaas en stukjes worst (let bij die laatste wel goed op de ingrediëntenlijst!), aangevuld met lekkere olijven en hamrolletjes met asperge. Ook gevulde eitjes zijn een goede mogelijkheid, mits je hiervoor glutenvrije mayonaise gebruikt. Houd je juist van de mediterrane keuken? Kies dan voor smaakvolle spiesjes met cherrytomaat, basilicum en mozzarella. Op die manier vult de tafel zich al snel met heerlijke glutenvrije hapjes waarvan iedereen kan meegenieten!


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Hoe vier je je verjaardag glutenvrij?

Reageren is niet toegestaan.