Regenpijp verstopt? Dit is wat je kunt doen

Heb je een regenpijp? Dan kan het voorkomen dat die een keer verstopt raakt. Wanneer dat het geval is, kan het regenwater niet zo makkelijk meer van het dak wegstromen naar het riool. Daardoor kan het voorkomen dat dat water een andere weg zoekt, en er een lekkage ontstaat of het vocht in de muur terecht komt. Daar zit niemand op te wachten. Wat kun je doen wanneer er een verstopping ontstaat, en hoe voorkom je een verstopping? Een ontstoppingsbedrijf zoals Michel Doorn kan je helpen om een blokkade te verhelpen. In dit artikel vertellen we je hoe je een verstopping in je regenpijp kunt voorkomen. Lees dus snel verder!

Hoe raakt een regenpijp verstopt?

Een verstopte regenpijp kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het voorkomen dat zich vuil en bladeren op het dak hebben opgehoopt, die vervolgens door het regenwater in de regenpijp belanden. Komt daar eenmaal vuil in terecht, dan kan het snel voorkomen dat er een verstopping ontstaat. Soms lost zo’n verstopping zich door de druk van het water vanzelf weer op, maar wanneer dat niet gebeurt zul je merken dat het water niet meer goed wegspoelt. Dan weet je dat het tijd is om hulp in te schakelen.

Zelf een regenpijp ontstoppen

Je eerste impuls is misschien om zelf aan de slag te gaan om de verstopping te verhelpen, bijvoorbeeld door hem los te prikken of aan de slag te gaan met een ontstoppingsveer. Toch is dit vaak geen verstandig idee, omdat je de kans loopt de regenpijp te beschadigen terwijl je in de weer bent. Daardoor kun je liever een ontstoppingsbedrijf inschakelen. Die heeft de specialistische apparatuur en kennis in huis om een verstopping vakkundig te verhelpen. Doorgaans lukt dat zo’n bedrijf al binnen een half uur. Een verstopping wordt verholpen door de leiding door te spoelen met professionele apparatuur. Een ernstige verstopping kan opgelost worden door freesapparatuur of een speciale hogedrukspuit. Zo kan een ontstoppingsbedrijf elke verstopping verhelpen.

Hoe voorkom je een verstopping?

Een verstopping voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je goot regelmatig goed schoongemaakt wordt, vooral in de herfst, zodat vuil en bladeren niet de kans krijgen om in de regenpijp te belanden. Op die manier houd je de regenpijp schoon en vrij van verstoppingen. Een verstopping is niet altijd te voorkomen, maar gelukkig wel altijd te verhelpen. Aarzel dus niet wanneer je een verstopte regenpijp hebt, en schakel een ontstoppingsbedrijf in.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Regenpijp verstopt? Dit is wat je kunt doen

Reageren is niet toegestaan.