Orthopedische oplossingen voor jong en oud 

In Nederland zijn er miljoenen mensen die kampen met voetproblemen. Veelal hebben deze klachten houdingsproblemen tot gevolg. ​​Vaak kunnen voetklachten worden voorkomen of verholpen met de juiste behandeling in de vorm van orthopedische oplossingen. Hetzelfde geldt voor rugklachten of pijnlijke gewrichten in de knieën of benen. Jong en oud kunnen terecht bij een orthopedisch schoentechnicus die oplossingen op maat maakt, zodat zij weer pijnvrij kunnen wandelen, sporten, winkelen of spelen. Ervaart u pijn bij het lopen en hebt u ook voetproblemen? Orthopedische voorzieningen op maat bieden de juiste oplossingen als confectieschoenen niet (meer) de juiste ondersteuning geven. 

In dit artikel brengen we uiteenlopende mogelijkheden onder de aandacht, waaronder het laten aanmeten van steunzolen, aangepaste schoenen, verbandschoenen of semi-orthopedische schoenen. 

(Semi-)orthopedische schoenen

Wanneer uw confectieschoenen niet de juiste pasvorm of ondersteuning geven, kunt u bij een orthopedisch schoentechnicus terecht voor een breed scala aan oplossingen. Uw klachten en de oorzaak daarvan worden in beeld gebracht met behulp van moderne meettechnieken, na verwijzing van uw huisarts of medisch specialist. Daarna kijkt de schoentechnicus welke voorziening de juiste oplossing biedt voor uw voeten. Voor zowel kleine als grote voetproblemen is er orthopedische ondersteuning, zoals: voorzieningen aan uw confectieschoenen, (semi-)orthopedische schoenen of voorlopige orthopedische schoenen. Het is in sommige gevallen mogelijk om uw loopplezier aanzienlijk te vergroten met slechts kleine aanpassingen.

Het kan voorkomen dat u (tijdelijk) geen (semi-)orthopedische schoenen of confectieschoenen kunt dragen bij een open wond, na een operatie, een zwelling of bij de genezing en het herstel van uw voet. Er kunnen dan verbandsloffen of verbandschoenen worden aanmeten om u toch spoedig en comfortabel te laten bewegen. 

Aangeboren of ontstane voetproblemen bij kinderen 

Bij kinderen met voetklachten of problemen bij het leren lopen, kijkt een orthopedisch schoentechnicus naar ontstane of aangeboren voetproblemen. Een kinderlichaam ontwikkelt zich elke dag en dat is voor de kindervoeten niet anders. Uw kind kan bij klachten worden verwezen aan een specialist zoals een revalidatiearts, reumatoloog of orthopedisch chirurg. Tijdens een intakegesprek wordt het voetprobleem onderzocht met highspeed camera’s. Daarna wordt onder de loep genomen wat de beste oplossing is voor uw kind. Voor kinderen met aangeboren of ontstane voetproblemen, kunnen steunzolen in combinatie met semi-orthopedische of orthopedische schoenen een wezenlijk verschil maken. 

Soms is speciaal schoeisel nodig als kinderen bepaalde klachten hebben die niet opgelost kunnen worden met bijvoorbeeld therapie met steunzolen. Kinderen komen evengoed hip en trendy voor de dag dankzij de brede keuze aan modellen met een eigentijdse uitstraling. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Orthopedische oplossingen voor jong en oud 

Reageren is niet toegestaan.