De voordelen van een pelletkachel

Een houthaard is een mooi, opvallend element in elke woonkamer. Hij heeft een romantisch uiterlijk en bied daarnaast ook veel warmte. Maar wist je dat ook de pelletkachel in populariteit groeit? In dit artikel zetten we dan ook deze soort kachel in het zonnetje. Zo’n pelletkachel lijkt op een houthaard, maar heeft tegelijkertijd zijn eigen voordelen. Benieuwd of een pelletkachel bij je past? In dit artikel vertellen we je meer over de pelletkachel, wat de voordelen zijn en in hoeverre zo’n kachel verschilt van een traditionele houthaard. Lees dus snel verder!

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel gebruikt net als een houtkachel hout als brandstof, maar dan niet in de vorm van houtblokken. In plaats daarvan gebruik je, zoals de naam al zegt, pellets. Die pellets plaats je in een reservoir in de haard, die bij het branden automatisch naar het brandbed worden verplaatst. Daar worden ze vanzelf aangestoken. Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat je de kachel gemakkelijk aan en uit kunt zetten, en veel controle hebt over hoeveel warmte de kachel oplevert. Dat is anders dan bij een houthaard. Daarnaast zorgen houtpellets voor een schone verbranding, waardoor je omgeving minder last zal hebben van de uitstoot.

De voordelen op een rij

• Een pelletkachel is eenvoudig in gebruik.
• Hij stoot weinig fijnstof uit.
• Zo’n pelletkachel heeft een hoog rendement.
• Pellets zijn een efficiënte soort brandstof.

Verrijk je woonkamer met een pelletkachel

Een pelletkachel kan een verrijking zijn voor je interieur. Hij brandt net zo mooi als een houthaard, maar is eenvoudiger in gebruik. Ook heeft een moderne pelletkachel een hoog rendement. Dat komt mede door de manier waarop de pellets worden gemaakt. Die worden gemaakt van houtkorrels. Hoe beter die in elkaar geperst zijn, hoe schoner en langer de pellets branden. Dat maakt een pelletkachel zeer geschikt om te dienen als bijverwarming, en de centrale verwarming te ontlasten. 

Pelletkachel of houthaard?

Of een pelletkachel of houthaard het best bij je past, is afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Weet je het niet zeker? Ga dan eens langs bij een specialist, zoals Kachels- en Haardenwinkel. Die adviseurs kunnen je goed helpen bij het uitzoeken van de perfecte kachel. Ook voor onderdelen en accessoires kun je bij zo’n speciaalzaak terecht, niet alleen houthaard-onderdelen, maar ook gaskachel-onderdelen en meer. Zij hebben altijd een haard in het assortiment die perfect bij jou en jouw wensen past. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een pelletkachel

Reageren is niet toegestaan.