Een nieuw TV-meubel? Kies voor mangohout!

Ben je op zoek naar een nieuw TV-meubel? Je hebt tegenwoordig veel te kiezen. Of je nu gaat voor een klein meubel of juist voor een breed model met veel lades, je zit sowieso goed met een meubel van natuurlijk hout. Mooier nog: een mangohout TV-meubel! Mangohout is de laatste jaren in de mode, en groeit alleen maar in populariteit. Je kunt er allerlei meubels van maken, van een stijlvolle eettafel tot een mooi TV-meubel. Benieuwd wat deze houtsoort allemaal in huis heeft? In dit artikel vertellen we je meer over wat zo’n TV-meubel van mangohout bijzonder maakt!

Een duurzame houtsoort

Mangohout is een exotische houtsoort dat wordt gewonnen uit bomen waar mango’s aan groeien. Die bomen groeien het liefst op warme plekken in de wereld, zoals in India. Daar kunnen ze tot wel veertig meter hoog worden! Het mooie aan mangohout is dat het niet alleen mooi is, maar ook duurzaam. Dat zit zo: mangobomen groeien op plantages, waar ze worden gekweekt voor hun vruchten. Wanneer ze oud worden, leveren ze niet meer zo veel vruchten op. Dan worden ze gekapt om ruimte te maken voor jongere bomen. Het hout wordt naar de fabriek gebracht, waar je er bijvoorbeeld mooie TV-meubelen van kunt maken. Zo heeft mangohout een bijzonder kleine ecologische voetafdruk!

Mangohout in het zwart?

Door zijn duidelijke nerf en mooie kleurschakeringen is mangohout een feestje om naar te kijken. Maar wist je dat het ook in het zwart beschikbaar is? Mangohout black is mangohout dat wordt afgewerkt met een stijlvolle zwarte lak. Daardoor worden de mooie eigenschappen van het hout behouden, terwijl het meubel tegelijkertijd nog opvallender gemaakt wordt. Een zwart televisiemeubel is een goede keuze, omdat daardoor de beelden op de TV des te meer op zullen vallen. Je kunt zo’n zwart TV-meubel goed combineren met andere meubelen van zwart mangohout, zoals een eettafel, om een mooie eenheid in je interieur te realiseren.

Hoe onderhoud je je TV-meubel?

Mangohout is gelukkig niet moeilijk te onderhouden, en jouw nieuwe TV-meubel dus ook niet. De meubelen zijn in de winkel doorgaans al behandeld tegen vocht en vuil, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Natuurlijk houd je je meubel stofvrij en schoon, maar verder heb je er weinig werk aan. Merk je dat je TV-meubel toch een beetje dof begint te worden na een paar jaar? Dan kun je het gemakkelijk behandelen met een speciale mangohoutolie of een meubelwas. Zo geef je je meubel in een handomdraai weer glans!


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Een nieuw TV-meubel? Kies voor mangohout!

Reageren is niet toegestaan.