Maand van de Duurzaamheid in de bibliotheek

REGIO – De hele maand april staat bij de Bibliotheek Gelderland Zuid in het teken van duurzaamheid. Natuurlijk kun je over dit thema veel boeken vinden in de bieb. Maar ook veel activiteiten gaan deze maand over de natuur en het klimaat. In de bibliotheken in Groesbeek, Beek-Ubbergen en Leuth zijn er lezingen over de natuur rondom Berg en Dal en leren kinderen alles over vogels van boswachter Henk.

Word een echte vogelaar

Boswachter Henk speurt al meer dan vijftig jaar met zijn verrekijker naar vogeltjes in het bos. Hij doet ook onderzoek naar het gedrag en het leefgebied van vogels. Henk vertelt op 6 april in Bibliotheek Groesbeek en op 13 april in Bibliotheek Leuth hoe vogels eten verzamelen, wat ze eten, hoe ze vliegen, waar ze een nest bouwen en waar ze in de winter wonen. De kindercolleges zijn gratis toegankelijk.

De natuur in Leuth, Groesbeek en Beek-Ubbergen

Veldbioloog Henny Brinkhof neemt je tijdens zijn lezing mee naar de natuur rondom Berg en Dal. Hier struint hij zijn hele leven al rond. Hij vertelt over de vogels, de bloemen en de planten die hij tegenkomt tijdens zijn wandelingen. Over al deze onderwerpen kan hij niet alleen boeiend vertellen, hij laat ook veel foto’s zien die zijn verhaal ondersteunen.

Je kunt op 7 april naar zijn verhaal luisteren in Bibliotheek Leuth, op 14 april in Bibliotheek Groesbeek en op 19 april in Bibliotheek Beek-Ubbergen. Kaartjes kosten € 4 voor leden en € 5 voor overige bezoekers.

Kijk voor het hele programma van de Maand van de Duurzaamheid, leestips en ticketverkoop op www.obgz.nl/mvdd.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Maand van de Duurzaamheid in de bibliotheek

Reageren is niet toegestaan.