3 redenen om je VCA te halen

Naast dat het halen van een VCA in vele gevallen zelfs verplicht is, is het ook gewoon heel erg fijn om er één te hebben. Maar wat is een ‘VCA’ nu precies? Lees snel verder om te ontdekken wat de voordelen van VCA zijn.

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Dit is het certificaat om mee aan te tonen dat medewerkers de bekwaamheid hebben om hun werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Medewerkers kunnen veilig opereren in een mogelijk gevaarlijke omgeving met apparaten en machines.

Doe je werk veilig!

Veilig werken is meteen één van de belangrijkste redenen om je VCA te halen. Door een cursus te volgen, bij bijvoorbeeld in1keerVCA, zorg jij ervoor dat je veilig, gezond en milieuvriendelijk te werk kunt gaan. Wat in veel sectoren erg belangrijk is. Een cursus doen kan in veel gevallen vaak al in één dag. Het is volgens de wet niet verplicht om in het bezit te zijn van een geldig VCA-certificaat. Maar door de grote afname van ongevallen sinds het certificaat in het leven is geroepen, is het dus wel zeer raadzaam om deze te halen.

Wees gereed voor de toekomst

Door je VCA examen te halen ben je er zeker van dat je in de toekomst veilig kan blijven werken. Als het verplicht wordt om een certificaat te behalen, heb jij er in ieder geval al één. Al moet je hem dan natuurlijk niet laten verlopen, jouw VCA is namelijk 10 jaar geldig. Zoals we al eerder hadden benoemd is het in veel sectoren verplicht om een VCA diploma te hebben. Met een VCA diploma op zak kan je dus makkelijker doorstromen naar een andere functie of andere branche. Zo maak je het jezelf alleen maar makkelijker om in de toekomst te switchen van baan.

Wees een professional

Werknemers met een certificaat gericht op veiligheid, gezondheid en milieu stralen professionaliteit uit. Dit geeft het bedrijf waar jij werkt een goede uitstraling, zowel naar de buitenwereld als naar jouw potentiële klanten. Het is belangrijk dat jouw werknemers kunnen zien dat jij investeert in kennis en veiligheid. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor 3 redenen om je VCA te halen

Reageren is niet toegestaan.