Past werken met dieren bij jou?

Veel mensen willen met dieren werken. Dat is niet gek, aangezien veel mensen graag dieren om zich heen hebben. Zo worden er ruim 27 miljoen huisdieren in Nederland gehouden. In 47 procent van de Nederlandse huishoudens woont een huisdier. Maar het houden van een huisdier is niet hetzelfde als werken met dieren. Bij werken met dieren komt namelijk veel meer kijken, zoals het behalen van een erkende diploma. 

Vind het beroep dat bij jou past

Er zijn veel beroepen waar je uit kunt kiezen als je met dieren wil werken. Zo kun je een eigen bedrijf beginnen, zoals een trimsalon. Of ga in loondienst werken als dierenartsassistent. 

Werken met dieren in een eigen bedrijf

Werk je graag voor jezelf? Begin dan jouw eigen bedrijf. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden.

Hondenuitlaatservice

Bij jouw eigen hondenuitlaatservice heb je niet veel nodig, alleen goede schoenen en voldoende klanten is vaak al genoeg. Een goed ingerichte bus is ook erg handig om te hebben. Deze baan past bij je als je houdt van lange stukken wandelen en je stevig in je schoenen staat. Een grote groep honden tegelijk uitlaten kan namelijk erg veel kracht van je vragen.

Hondentrimsalon

Begin jouw eigen hondentrimsalon en ben eigen baas. Bij een hondentrimsalon zorg jij ervoor dat honden er verzorgd en schoon uitzien. Je kunt ervoor kiezen om een eigen salon te beginnen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om bij een bestaande salon te gaan werken. 

Met dieren werken in loondienst

Wil je meer zekerheid qua inkomsten? Dan kun je beter met dieren in loondienst gaan werken. 

Kynologisch gedragstherapeut

Als Kynologisch gedragstherapeut kun je baasjes helpen meer inzicht te verkrijgen in het gedrag van hun hond. Je wil dit natuurlijk graag op een professionele manier doen, daarom moet je eerst een erkende opleiding volgen. Een goede start is een Kynologie opleiding waarin je inzicht krijgt in het gedrag van de hond. Na deze opleiding ben je beter in staat honden te trainen en te verbeteren. 

Dierenartsassistent

Is het jouw droom om dieren in nood te helpen? Word dan dierenartsassistent. Bij deze baan vervul je verschillende taken, zoals het assisteren van de dierenarts bij onderzoeken en het maken van röntgenfoto’s. 

Behaal een erkende diploma

Voordat je aan het werk gaat, moet je bij veel beroepen een diploma behalen. Het is gelukkig nooit te laat om je te laten omscholen. Veel cursussen en opleidingen kun je gerust naast je werk volgen. Bij een erkende opleider zoals Aeres Training Centre Barneveld leer je alle kneepjes van het vak, waarna je gerust aan het werk kunt met dieren. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Past werken met dieren bij jou?

Reageren is niet toegestaan.