Koninklijke Erepenning Harmonie K.N.A. Beek

BEEK – Harmonie Kunst Na Arbeid (K.N.A.) bestaat 100 jaar. Ter ere van dit honderd jarig bestaan hielden zij zaterdagavond 26 maart een Classics Concert.

Zondag 27 maart was er een receptie in het Kulturhus in Beek. Tijdens deze drukbezochte receptie reikte burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal een Koninklijke Erepenning uit.

De voorzitter de heer Van den Bosch en de erevoorzitter de heer Engelen namen samen namens de harmonie deze erepenning en de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

K.N.A. is opgericht op 22-3-1922. Het is een mooie bloeiende vereniging, met een mooie historie. K.N.A. heeft een uitstekende financiƫle positie en een nog steeds stijgend aantal (jeugd)leden. K.N.A. heeft enthousiaste spelende en niet spelende leden, een goede dirigent en een voltallig en goed bestuur. K.N.A. is in Beek niet meer weg te denken. De harmonie profileert zich op cultureel, muzikaal, maar ook sociaal vlak. Ze hecht veel waarde aan een positieve uitstraling naar de eigen gemeenschap en ook daarbuiten.

Hoe kom je in aanmerking voor een Koninklijke Erepenning?

Als een vereniging 100 jaar bestaat, kan het bestuur zelf bij de burgemeester een verzoek doen voor een Koninklijke Erepenning. Deze erepenning krijg je echter niet zo maar. De vereniging en het bestuur worden grondig doorgelicht. Hiervoor moeten onder andere bewijzen van oprichting, statuten, financiƫle overzichten en een beschrijving van de geschiedenis worden aangeleverd. De burgemeester stuurt het verzoek samen met zijn advies door naar de Commissaris van de Koning. K.N.A. werd beoordeeld als een vooraanstaande vereniging. Daarom hebben zij bij het 100 jarig bestaan de Koninklijke Erepenning gekregen.

Foto (C): Ben Nienhuis 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke Erepenning Harmonie K.N.A. Beek

Reageren is niet toegestaan.