Hoe kan domotica jou helpen om je tuin te onderhouden?

Als je aan domotica denkt, denk je ongetwijfeld aan toepassingen die je leven binnenshuis gemakkelijker en veiliger kunnen maken. Bijvoorbeeld door je verwarming op afstand in- en uit te kunnen schakelen, of door het te laten lijken alsof je thuis bent wanneer je eigenlijk op vakantie bent. Maar wist je dat je met domotica ook je tuin kunt optimaliseren en automatiseren? Daarmee kun je optimaal genieten van je huis, zowel binnen als buiten! In dit artikel vertellen we je de ins en outs over wat een domotica-specialist voor jouw tuin kan betekenen. Lees dus snel verder!

Nooit meer onnodig sproeien

In de zomer is het vaak nodig om de tuin te beregenen, om te voorkomen dat de planten en het gras er sip bij gaan hangen. Dat kan een behoorlijke klus zijn wanneer je een grote tuin hebt. Ook is het soms lastig in te schatten hoeveel water je planten op welk moment nodig hebben. Gelukkig biedt domotica hiervoor een oplossing. Zo kan een domoticasysteem ervoor zorgen dat de planten en gras automatisch beregend worden, op bepaalde tijden op de dag of juist wanneer het vochtniveau onder een bepaalde waarde komt. Daardoor weet je zeker dat je nooit te veel (of te weinig) water geeft.

Ook de verlichting automatisch regelen

Ook je tuinverlichting kun je eenvoudig automatiseren door middel van een domotica-installatie. Zo kun je ervoor zorgen dat de verlichting na een bepaald tijdstip aanschiet wanneer er beweging gedetecteerd wordt, en de lampen na verloop van tijd ook weer uit gaan. Ook wanneer je in een bosrijke omgeving woont, is dat prettig. Daarmee voorkom je dat je tuin fel belicht wordt, waarmee je de natuur in je omgeving een plezier doet. Door je verlichting door een bewegingssensor aan te laten gaan, stem je je tuin niet alleen af op je eigen wensen, maar maak je hem ook veiliger. 

Een veilige tuin

Je zorgt ervoor dat ongewenste gasten namelijk altijd zichtbaar zijn wanneer ze je tuin betreden. Je kunt de verlichting ook koppelen aan een alarmsysteem. Wordt de bewegingssensor geactiveerd, dan gaan de lampen bijvoorbeeld knipperen. De mogelijkheden van domotica zijn eindeloos. In de zomer kun je er ook voor zorgen dat de zonneluifels automatisch dichtgaan wanneer de temperatuur hoog oploopt, of laat je op een zonnige dag de luifel van je terras automatisch uitschuiven. Zo kun je je tuin eenvoudig veiliger maken, en tegelijkertijd optimaal genieten van het buitenleven.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 april, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan domotica jou helpen om je tuin te onderhouden?

Reageren is niet toegestaan.