Heb je wel eens gehoord van dry needling?

Een therapie waarbij geen vloeistof in je spieren wordt gespoten, maar wordt gewerkt met een acupunctuurnaald. Dat is dry needling. Deze techniek wordt bij veel lichamelijke klachten gebruikt en is dan ook zeer effectief bij veel klachten. Een speciale techniek met de acupunctuurnaald zorgt ervoor dat je spieren voor een snelle, maar langdurige tijd ontspannen. Je spieren worden namelijk licht aangeprikt, waardoor ze getriggerd worden. Je spieren zullen na zo’n behandeling beter kunnen functioneren. Je lichaam krijgt een betere doorbloeding op de plek waar je klachten ervaart. Dit komt doordat de afvalstoffen die eerder vast bleven zitten, nu worden weggewerkt. Je spieren worden door de acupunctuurnaald ontspannen, flexibeler en daarnaast ook krachtiger. Je klachten zullen na een aantal behandelingen verdwijnen door deze effectieve behandeling.

Met welke klachten kun je terecht?

Het is aan te raden om voor een acupuncturist te kiezen bij jou in de buurt. Dit is gemakkelijk, omdat je dan niet continu ver hoeft te gaan reizen. Kies van ook voor een locatie dicht bij Groesbeek. Maar voor welke klachten kun je hier terecht? Zo is het mogelijk om behandeld te worden met acupunctuurnaalden bij stijve gewrichten en spieren. Daarnaast ook wat algemenere klachten, zoals pijn in je nek, armen of schouders.

Vaak hoor je ook dat mensen met een tenniselleboog of pijn in de pols een acupuncturist opzoeken. Eigenlijk is het goed voor veel plekken in je lichaam. Zo ook voor klachten in je beenspieren, rug of heupen. Wist je dat je zelfs voor regelmatige krampen een behandeling kunt inplannen? Het is dus zeker aan te raden om eens te gaan kijken naar de mogelijkheden, als je veel last hebt van een van deze klachten.

Waar wordt de behandeling op gebaseerd?

Vaak heb je meerdere locaties waar je een behandeling zou kunnen ondergaan. Het is in ieder geval logisch om een in de regio te zoeken. Het is logisch dat je graag wilt weten wat er nu precies gebeurd tijdens een dry needling behandeling. Eigenlijk is iedere behandeling per persoon anders. Vaak zie je na enkele behandelingen al een flink verschil. Naast dat je behandeld wordt tijdens de dry needling therapie, is het ook van belang dat je oefeningen doet die je mee krijgt naar huis.

Dit zorgt er namelijk voor dat het effect van de behandeling groter wordt. De punten waarop je geprikt wordt, zijn gericht. De naalden worden dan ook op specifieke punten gezet, zodat je spieren op de juiste punten ontspannen.

Per persoon verschilt het hoeveel naalden er nodig zijn. Bij extreme klachten zijn er vanzelfsprekend meer naalden aanwezig dan bij milde klachten. Wist je dat de naalden vaak op andere plekken worden gezet dan op de plek waar de klachten zich bevinden? Dit komt omdat de pijn verbonden is met allerlei spieren. Vaak hebt het dan ook om meerdere plekken te targeten in plaats van de locatie van de pijn.

Geen pijn tijdens dry needling

Het is zeker te begrijpen dat naalden wellicht onprettig klinken. Dit is ook logisch, aangezien je bij naalden al gauw denkt aan bloedprikken of vaccinaties. Bij dry needling is dit niet het geval. De naalden zijn overigens ook erg dun, dus je voelt hier vrijwel niks van. Ook worden de naalden niet diep in het lichaam gestoken. Het is dus geen onprettige behandeling. Tuurlijk is het niet zo fijn als een massage, maar je hoeft absoluut geen pijn te lijden tijdens zo’n behandeling.

Als je hier toch wat angst voor hebt, dan kun je dit natuurlijk altijd aangeven bij de acupuncturist. Hier wordt dan rekening mee gehouden. Wellicht kan de behandeling nog wat uitgebreider uitgelegd worden, zodat je precies weet waar je aan toe bent. De eerste behandeling zal altijd even wennen zijn. Het gebeurd natuurlijk niet dagelijks dat je op zo’n manier een behandeling krijgt. Een ding is zeker, je klachten zullen heel snel verminderen door de behandeling.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 april, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Heb je wel eens gehoord van dry needling?

Reageren is niet toegestaan.