Het importeren van je auto naar Nederland

Auto’s zijn voor vele mensen een lust voor het oog en een hebbeding die absoluut niet mag ontbreken in het leven, een primaire levensvoorziening waarbij het oog ook wat wil. Het wordt vaak gezien als een investering voor de lange termijn. Indien de auto nieuw of nagenoeg nieuw dient te wezen, kan dit soms nogal een flinke duit uit je portemonnee kosten waarbij het nog maar afwachten is of de occasion van jouw dromen überhaupt op de markt in de buurt van Groesbeek te vinden is. Het dwingt je al gauw tot verder dan onze eigen landsgrenzen te gaan kijken. De buren zoals Duitsland of België zijn bijvoorbeeld interessante spelers op het gebied van de autohandel. Maar hoe ga je dit aanpakken en waar dien je rekening bij het houden? Dit artikel geeft je een overzicht met betrekking tot de import van auto’s uit Duitsland.

De afstand tot je droomauto

Terwijl je lekker op het internet aan het zoeken bent naar je volgende nieuwe auto die uit Duitsland moet komen dien je rekening te houden met waar deze auto precies staat. Het land Duitsland is gigantisch vergeleken met Nederland, wat indien de auto aan de andere kant van Duitsland staat, nogal wat transportkosten zal vragen, laat staan de tijd die het vraagt om de dealer of particulier te bezoeken. Bijvoorbeeld een Skoda importeren Duitsland is een prima idee indien dit net over de grens is en bespaart je vele kilometers en tijd vergeleken met een auto uit 

Douane en Inklaring binnen Nederland

Zodra bijvoorbeeld de elektrische auto in Nederland is aangekomen, is deze gerechtigd om belasting te betalen. Het is jouw verantwoordelijkheid om na importeren van de auto contact op te nemen met de douane en dan kunnen zij overwegen of deze auto hier in Nederland belastingvrij is of niet. Na inklaring door de douane ontvang je een certificaat. Outsourcing kan de beste optie zijn om auto’s te importeren, aangezien gespecialiseerde bedrijven die verstand hebben van de import van auto’s, precies weten wat er dient te gebeuren om een auto vlekkeloos te importeren.

Door de bomen het bos niet meer zien

Elk land heeft zijn eigen wetten en regels, dus als je een auto importeert, zorg er dan voor dat je de vereisten doorloopt. Het ene land heeft zo weer andere regels voor bijvoorbeeld de verlichting van de auto dan andere landen etc. Zorg dat je voldoende kennis hebt over wat er technisch moet worden gewijzigd voordat bijvoorbeeld een auto importeren uit Duitsland overwogen wordt.

Wie schrijft die blijft

Het moment waarop de aankoop bezegeld wordt is in aantocht. De afspraak over de prijs is overeengekomen, de opties zijn bekend en extra werkzaamheden op onderhoudsgebied zijn besproken. Het is hierbij verstandig om deze zaken en afspraken op te laten nemen in het koopcontract van de wagen, zeker indien het om een importauto uit een ander land gaat. Door het verschil in talen kan er al snel een fout of vergissing optreden wat een verkeerde auto of anders dan afgesproken situatie kan opleveren. Wat zou het zonde zijn indien je een auto naar nederland importeert en de nieuwe bekleding blijkt van verkeerd materiaal te zijn gemaakt. Indien dergelijke zaken in het koopcontract staan, kun je de verkopende partij hier altijd op afrekenen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 april, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Het importeren van je auto naar Nederland

Reageren is niet toegestaan.