Hoe kies je de beste tandartsverzekering?

Met een stralend gebit ga je vrolijker door het leven. Door jouw tanden goed te poetsen en ervoor te zorgen dat je gebit in optimale staat verkeert, voorkom je problemen als gaatjes en ontstoken tandvlees. Maar zelfs wanneer het gebit goed verzorgd is, heb je soms alsnog professionele tandzorg nodig. Daarom is het altijd goed om een tandartsverzekering af te sluiten. Maar hoe kies je nu de beste tandartsverzekering? Wij zetten hier de belangrijkste punten voor je op een rijtje, van het zoeken naar een goede zorgverzekeraar zoals Univé tot het bepalen van de benodigde tandzorg.

Kies een goed zorgverzekeraar

Door geregeld bij de tandarts voor controle langs te gaan, voorkom je gebitsproblemen. In Nederland is iedereen verplicht om minstens een basisverzekering af te sluiten om de standaardzorgkosten te kunnen dekken. Hier valt tandzorg wel onder, maar alleen voor kinderen tot 18 jaar.

Ben je ouder dan 18 jaar, dan betaal je de kosten voor de tandarts zelf. Om ervoor te zorgen dat de kosten voor tandzorg niet te hoog oplopen kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit diverse verzekeraars, die verschillende pakketten en premies aanbieden. Kijk altijd goed naar de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar om te zien wat er precies onder de dekking valt van de verzekering die jij kiest.

Bepaal de dekking

Welke dekking jij precies nodig hebt hangt af van de tandzorg die je nodig denkt te hebben. Heb je geen sterk gebit en ga je elk half jaar ter controle langs bij de tandarts of heb je zelfs af en toe een gaatje? In dat geval is het verstandig voor een hogere dekking te gaan, zodat de kosten die je maakt (deels) vergoed worden. Heb je van jezelf al sterke tanden en nog nooit een gaatje gehad? Dan is een pakket met minimale dekking voor jou voldoende.

Overweeg extra tandzorg

Denk ook goed na of je extra tandzorg nodig hebt. Hieronder vallen bijvoorbeeld zaken als een bezoek aan de mondhygiënist om jouw gebit grondig te laten reinigen, of aan de orthodontist wanneer je een beugel nodig hebt. Ook deze kosten kunnen deels worden vergoed met een aanvullende tandartsverzekering, vaak tot een bepaald bedrag per jaar. Kom je boven dit bedrag, dan betaal je de extra kosten zelf. Er is ook een pakket voor tandheelkundige hulp na een ongeval. Hiermee verzeker je jezelf tegen een laag bedrag per maand voor tandschade na een ongeluk. Op die manier weet je zeker dat jouw gebit altijd de beste zorg zal krijgen, wat er ook gebeurt.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 april, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies je de beste tandartsverzekering?

Reageren is niet toegestaan.