In 3 stappen naar je nieuwe baan

Zit jij momenteel niet meer helemaal op je plek of ben je simpelweg toe aan een nieuwe uitdaging, dan is een nieuwe wellicht een verstandige keuze. Toch kan het een hele klus zijn om een baan te vinden die bij jouw past. Waar het voor de één volledig duidelijk is waar zijn of haar roeping ligt, geldt dit voor de ander niet. Vooral voor diegene die niet exact weet wat hij of zij wil, kan het de nodige voeten in aarde hebben om op zoek te naar een baan waar ze ook daadwerkelijk gelukkig van worden. Om je een eindje op weg te helpen, kun je met deze 3 stappen eenvoudig opzoek naar jouw nieuwe baan.

Zoektocht

Het vinden van een nieuwe baan kan een hele uitdaging zijn. Vooral wanneer je niet exact weet wat je precies wilt, kan het verstandig zijn een beroepskeuze test te doen. Het is namelijk wel belangrijk, dat je een eventuele nieuwe baan ook leuk vindt. Je zal hier immers toch de nodige jaren gaan doorbrengen. Wanneer je dan na een aantal weken al met tegenzin naar je werk gaat, dan kan dit zorgen voor vervelende situaties. Waar de één exact weet wat hij of zij wilt, kan dit voor de ander best lastig zijn. Stel fotograferen lijkt je wel iets, dan kan het handig zijn een dagje mee te lopen bij een fotograaf Groningen. Zo krijg je inzicht in de dagelijkse werkzaamheden en krijg je een beter beeld of het wel of niet bij je past.

Vacatures

Wanneer je exact weet wat je wilt, is het tijd om op zoek te gaan naar vacatures die aansluiten bij een eventuele toekomstige functie. Zorg dat je voor jezelf helder hebt wat je exact wilt en wat je wensen zijn. Het is onder andere belangrijk te bepalen wat je maximale reistijd is wat je wilt afleggen voor je eventuele nieuwe job. Tegenwoordig kunnen we via het internet allerlei vacatures binnen enkele drukken op de knop tevoorschijn toveren. Ook kun je een oproep doen op het zakelijk medium ‘linkedin’. Wel is het belangrijk, dat wanneer je een oproep doet via socialmedia, je even goed kijkt naar je profielfoto. Dit is immers het allereerste visitekaartje wat je afgeeft. Uiteraard hoeft het geen zwart wit fotografie portret te zijn, maar een normale foto alleen, met vrienden, familie of je partner volstaat.

Solliciteren

Wanneer je één of meerdere geschikte vacatures hebt gevonden is het tijd te gaan solliciteren. Dat doe je door middel van het schrijven van een motivatiebrief en CV. In je motivatiebrief vertel je precies waarom deze baan geschikt is voor jouw en waarom ze juist voor jou moeten kiezen. Bij je CV is het verstandig een foto van jezelf bij te voegen. Zo krijgen ze direct een goede eerste indruk. Zorg er uiteraard wel voor, dat je kiest voor een zakelijke foto. Het best kun je er een laten maken door een fotograaf Deventer. Zij weten exact waaraan een goede zakelijke foto moet voldoen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 mei, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor In 3 stappen naar je nieuwe baan

Reageren is niet toegestaan.