Wat te doen bij arbeidsconflicten?

Ga je bij een ander bedrijf werken en moet het contract nog worden opgesteld of heb je dit al gekregen maar wil je er iemand met verstand van zaken naar laten kijken? Dan is het wijsheid een arbeidsrechtadvocaat erbij te halen. Een arbeidsrechtadvocaat inschakelen loont zeker de moeite omdat deze verstand van zaken heeft en jou goed kan helpen als je een probleem, conflict of vraag hebt op het gebied van arbeidsrecht.
 

Zelf ontslag nemen

Een arbeidsrechtadvocaat kan voor tal van zaken worden ingeschakeld maar wordt vaak benaderd wanneer er sprake is van een conflict omtrent een ontslag of de manier waarop dit gedaan wordt. Als je een baan hebt en wordt ontslagen, kunnen daar allerlei redenen voor zijn. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf ontslag nemen omdat je het bijvoorbeeld niet naar je zin hebt, het werk of het werkklimaat je niet bevallen of omdat je een andere baan gevonden hebt.
 

Ontslagen worden

Indien je niet zelf gaat maar je werkgever je ontslaat, kan dit bijvoorbeeld om de volgende redenen zijn:
–          Er is niet voldoende werk en je wordt om economische redenen ontslagen
–          Het bedrijf gaat failliet of er vindt een reorganisatie plaats
–          De werksfeer is verstoord
–          Je functioneert niet goed
–          Je krijgt ontslag op staande voet
–          Je wordt ontslagen binnen je proeftijd
 

Het ontslag aanvechten

Ben je het niet met je ontslag eens? Dan kun je dit natuurlijk proberen aan te vechten. Omdat je zelf vaak niet weet hoe je dit het beste kunt doen, is het verstandig een goede advocaat in arbeidsrecht in te schakelen. Deze weet precies hoe het ontslag in elkaar steekt en kan voor jou bekijken of het nut heeft dit aan te vechten. Ook al zou je dan niet meer teruggaan naar je werk, dan kun je het ontslag toch proberen aan te vechten om daar nog het nodige uit te halen zoals bijvoorbeeld een ontslagvergoeding.
 

Kies een goede advocaat

Het is verstandig een goede advocaat in te schakelen als je het niet eens bent met je ontslag. Deze zijn er zeker te vinden. Een advocatenkantoor heeft vaak verschillende specialisaties waaronder arbeidsrecht. Ook als je bijvoorbeeld een contract bij een werkgever zelf laat beƫindigen omdat je een andere baan gevonden hebt, is het altijd zinvol dit even door te laten lezen door een advocaat zodat je weet dat het in orde is en je nergens meer aan vast zit.
 

Spreek indien mogelijk een vaste prijs af

Een advocaat is zeker niet goedkoop maar het loont wel altijd er eentje in te schakelen omdat zij goed weten hoe ze (mede door jarenlange ervaring) bepaalde zaken het beste kunnen aanpakken. Probeer daarom altijd van tevoren een vaste prijs af te spreken zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor onverwachte of extra kosten komt te staan. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 mei, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen bij arbeidsconflicten?

Reageren is niet toegestaan.