Groesbeek – een mooie combinatie van natuur en cultuur

Wie in Groesbeek en omgeving woont, weet het zonder twijfel. Groesbeek ligt in het mooie Gelderland en daardoor kun je er altijd terecht voor uitstapjes in de natuur. Maar ook op andere punten heeft Groesbeek veel te bieden. Bijvoorbeeld als je graag een museum bezoekt, is er genoeg keuze uit verschillende soorten, voor jong en oud. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste adresjes voor een gezellige of leerzame activiteit?

Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan

Wandel naar de Duivelsberg en geniet van het mooie uitzicht vanaf de top op zesenzeventig meter hoogte. Dankzij de brede trap die je naar boven brengt, is de wandeling goed te doen, ook voor minder ervaren wandelaars. Natuurlijk mag de Zevenheuvelweg ook niet op je lijstje ontbreken. Wil je dat traject liever niet te voet afleggen, dan kun je hiervoor ook de fiets pakken. Vergeet dan ook niet de Houtlaan in Groesbeek zelf, anders heb je nog een van de zeven heuvelen gemist onderweg.

Bezoek een van de vele musea in Groesbeek en omgeving

Dat cultuur belangrijk is voor Groesbeek en voor de provincie Gelderland mag wel duidelijk zijn. Niet voor niets is er door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland een investering voor 65 culturele projecten in 2022 toegezegd. Door de turbulente geschiedenis heeft Groesbeek een aantal locaties die gelinkt zijn aan de Tweede Wereldoorlog, zoals bijvoorbeeld het Vrijheidsmuseum. Bovendien kun je het Groesbeek Canadian War Cemetery bezoeken. Wil je meer te weten komen over andere culturen dan is het Afrika museum natuurlijk de aangewezen locatie. Je maakt hier kennis met de kunst en de cultuur van het Afrikaanse continent. Ook zie je er verschillende hedendaagse Afrikaanse kunst.

Verleg je grenzen en ga op culturele reis

Als je eenmaal de verhalen achter de Afrikaanse kunst hebt gehoord in het Afrika museum, is het moment gekomen om je kennis uit te breiden. Want er zijn meer musea in Nederland die graag laten zien wat voor bijzonderheden er zijn als het gaat om wereldculturen. Hiervoor plan je een weekendje weg naar Amsterdam. En dan zet je een bezoek aan het Tropenmuseum natuurlijk ook op je agenda. Want je vindt er niet alleen vier permanente tentoonstellingen over Indonesiƫ, de rol van Nederland tijdens de slavernij en andere zaken die betrekking hebben op maatschappelijke onderwerpen als migratie. Er zijn ook wisselende tentoonstellingen die over actuele onderwerpen gaan die nu in de maatschappij spelen.

 

Wat hebben Groesbeek en Amsterdam nog meer gemeen?

Ook als je het op het eerste gezicht niet zou verwachten, kun je zowel in Groesbeek als in Amsterdam met je vriendengroep een hele leuke middag beleven. Bijvoorbeeld als je een vrijgezellenfeestje te vieren hebt. Want de echte wijnliefhebbers kunnen de lokale wijngaarden bezoeken in Groesbeek. En ondertussen natuurlijk ook nog proeven van de heerlijke wijnen van eigen bodem, waarbij je een uitleg krijgt over de verschillende wijnsoorten. Ben je geen wijnliefhebber, dan kies je voor de Heineken Experience in Amsterdam. Of je bezoekt er het Bols Museum. In beide gevallen kun je niet alleen meer te weten komen over de geschiedenis van het bekende biermerk en de sterke drank, je kunt natuurlijk aan het einde van de rondleiding ook van de betreffende drankjes genieten. Klik hier voor een overzicht van activiteiten in Amsterdam.

Combineer je vakantieactiviteiten in het groene Groesbeek met het stedelijke Amsterdam en je hebt een afwisselende vakantie vol interessante bezienswaardigheden.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juni, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Groesbeek – een mooie combinatie van natuur en cultuur

Reageren is niet toegestaan.