Zonnebrandcrème smeren of niet? Vier redenen waarom wel

De zon schijnt volop en iedereen zoekt massaal de zon op. Dermatologen maken zich druk om mensen die zich niet insmeren. Dat komt mede door ongefundeerde berichten op social media waarin mensen suggereren dat zonnebrandcrème kankerverwekkend is. Dat wordt nog eens extra gevoed doordat de Consumentenbond drie producten afraadt.

Echter de Consumentenbond raadt dat af omdat de beschermingsfactor niet klopt. Niet omdat zonnebrandcrème kankerverwekkend zou zijn. Er is juist veel wetenschappelijk bewijs dat voorzichtig omgaan met de zon het belangrijkste is wat je kan doen om huidkanker te voorkomen. Insmeren hoort daarbij. Hier lees je nog meer redenen waarom je zoveel moet smeren.

1. Het beschermt tegen schadelijke Uv-stralen

Zon heb je nodig voor je dagelijkse portie vitamine D, maar dat betekent niet dat je de hele dag onbeschermd in de zon moet zitten. Het gebruiken van zonnebrandcrème blokkeert schadelijke stralen. De SPF-factor vertelt je hoeveel een product je beschermt. Hoe hoger het getal hoe beter.

2. Minder kans op huidkanker

Elke keer dat je huid verbrandt beschadigt je DNA. Dit kan niet meer herstelt worden. Hoe vaker je huid verbrandt, hoe groter de kans is op huidkanker. Ben je tijdens je kinderjaren vaak verbrand dan vergroot dit dus de kans op huidkanker later. Het gebruiken van zonnebrandcrème is een van de maatregelen die kunt nemen om jezelf tegen verbranding te beschermen en daarmee de kans op huidkanker kleiner te maken. Het biedt helaas geen volledige bescherming tegen huidkanker. Het dragen van bedekkende kleding of het vermijden van de zon is ook erg belangrijk.

3. Het beschermt tegen huidveroudering

Wie wil er niet een stralende, jonge, gezonde huid behouden? Een goede reden om zonnebrandcrème of dagcrème met een SPF factor te smeren. Het beschermt tegen veroudering van de huid zoals rimpels, pigmentvlekken en fijne lijntjes.

4. Voorkom een rode en verbrande huid

Smeren met zonnebrandcrème kan je niet vaak genoeg doen. Zeker als je in de volle zon gaat zitten, voel je al snel je huid rood worden en prikken. Zelfs bewolking en parasols laten UV-straling door. Smeer je dus altijd in, zelfs wanneer je onder een parasol ligt. Doe altijd zonnebrandcrème in je Tote bag als je naar het strand gaat. Herhaal het smeren iedere twee uur. Heb je toch een verbrande huid? Vermijd dan de zon een aantal dagen en geef je huid de kans om te herstellen.

Let op de houdbaarheidsdatum

Tot slot is een zonnebrandcrème opduiken van vorig jaar uit je valantino tas niet het slimste idee. Kijk altijd goed naar de houdbaarheidsdatum. Het aantal maanden dat de crème goed blijft na opening wordt aangegeven met een cijfer en de letter M. Is de houdbaarheidsdatum verlopen ga dan naar de drogist om een nieuwe. Ook moet je je zonnebrandcrème nooit laten bakken in je Shabbies tas. Extreme hitte zorgt ervoor dat zonnebrandcrème minder goed werkt. Hou in de gaten of de structuur en de kleur van de crème niet verandert.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 juni, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Zonnebrandcrème smeren of niet? Vier redenen waarom wel

Reageren is niet toegestaan.