Crowdfunding gestart winnaars Gelderland Film Pitch

REGIO – De drie filmmakers die met hun filmproject afgelopen mei de Gelderland Film Pitch wonnen, staan klaar om hun korte film te realiseren.

Het enige wat ze nu nog rest is crowdfunden om hun financiering rond te krijgen. Vanaf deze week is het dan ook voor het grote publiek mogelijk om zelf donateur te worden van de filmprojecten. 

Uit de acht deelnemende makers werden afgelopen mei door een vakkundige jury drie Gelderse winnaars gekozen die hun films mogen gaan maken: Juliette van Ardenne met haar filmproject STUWING, De Aardappeleters van Demian van der Wekken en Eva Krol met Zorgeloos. Zij gaan een ontwikkelingstraject in van Go Short waarin ze worden gesteund tot en met hun première op Go Short Nijmegen in april 2023. 

Deze projecten ontvingen daarnaast van Go Short een startbudget van € 5.000,- wat werd aangevuld door Omroep Gelderland tot € 7.500,-.

Na een workshop crowdfunding, gegeven door Mies Koppelmans van Voordekunst op 7 juni 2022, is het nu zaak dat de deelnemers zelf dit budget opkrikken tot het bedrag dat zij nodig hebben om hun films te maken. Deze crowdfunding gaat vandaag van start op het platform van Voordekunst. 

De films 

De drie makers hebben ieder een uniek verhaal te vertellen. Zo gaat de korte, psychologische thriller STUWING van Juliette van Ardenne over een jonge moeder die de grip op de werkelijkheid kwijtraakt. De Aardappeleters van Demian van der Wekken is een absurdistisch zwart-wit sprookje over twee arme aardappelboeren die dromen van een beter bestaan. In de documentaire Zorgeloos van Eva Krol lopen we mee in het leven van Daniëlle (24) die met psychische problemen kampt en daarvoor Nola, een psychosociale hulphond, inschakelt. Kortom: aan variatie geen gebrek. 

Tegenprestaties makers 

Het is mogelijk als donateur van een van de filmmakers een tegenprestatie te krijgen. Zo geeft Juliette van Ardenne, die als actrice o.a. speelde in de hitseries ZOOP en Smeris, een acteerworkshop en is het mogelijk om via Eva Krol een meet & greet te krijgen met psychosociale hulphond Nola. Demian van der Wekken zet met liefde en plezier je naam of de naam van je bedrijf in de aftiteling van zijn film. 

Volg de makers 

Het avontuur van de filmmakers is te volgen via een YouTubeserie die Go Short produceert. Leer de makers en hun filmprojecten kennen in de eerste aflevering. De tweede aflevering komt binnenkort online. Daarin volgen we de makers tijdens de workshop crowdfunding van Voordekunst. Houd de socials van Go Short in de gaten om te weten wanneer deze aflevering en alle andere afleveringen te bekijken zijn. 

Over Voordekunst

Go Short werkt tijdens dit traject samen met Voordekunst, een platform dat makers adviseert en crowdfundingcampagnes begeleidt. Deze stichting helpt makers hun doelen te bereiken en zorgt er zo voor dat creatieve initiatiefnemers en culturele instellingen worden gestimuleerd. Op deze manier zorgt Voordekunst voor een vergroot maatschappelijk draagvlak voor kunst en cultuur. Omdat de stichting zich bij uitstek inzet voor makers, past Voordekunst perfect bij het DNA van Go Short. 

Benieuwd naar de geselecteerde projecten, de winnaars van voorgaande jaren en verdere informatie over het traject? Neem dan een kijkje op de website


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juni, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Crowdfunding gestart winnaars Gelderland Film Pitch

Reageren is niet toegestaan.