Metaal versus Houten Meubelen

Een meubelaankoop doe je niet iedere dag, week of maand. Het vraagt om een weloverwogen besluit wat vaak een grote investering vraagt. Om deze reden wil je een meubel in of rondom het huis in de gemeente Groesbeek halen waar je met tevredenheid naar mag kijken en nog lang van kunt genieten. Hierbij kun je vaak kiezen uit metaal, hout of kunststof aangezien deze materialen het meest geschikt zijn voor meubels. Voor mensen die van stijl en comfort houden gaat de voorkeur vaak uit naar hout of metaal. Laten we daarom beide varianten eens onder de loep nemen en jouw te helpen bij het selecteren van het volgende meubel waar je nog vele jaren plezier van zult gaan hebben

Metalen Meubels

Metalen meubels zijn gemaakt van gelaste stalen buizen, kokers of plaat welke vervaardigd zijn uit modulair metaal of metaal met een epoxy poedercoating. Het grote voordeel van metaal is dat het gemakkelijk te onderhouden is en bestand is tegen corrosie, chemicaliën en slijtage. Het kan tientallen jaren meegaan, dus het is geen verrassing dat metalen meubilair een groot deel van de meubelindustrie vertegenwoordigt. 

De vier grote voordelen van metalen meubelen

Steriel en hygiënisch

Een meubel wordt over het algemeen vaak gebruikt en zal dus onderhevig zijn aan verontreinigingen. Metalen meubels zijn makkelijker schoon te maken en beter bestand tegen bacteriën. 

Hitte- en brandbestendig

Tijdens de zomerse dagen graag een stukje vlees in de pan of lekker aan de barbeque? Wees ervan bewust dat verbranding een risico is, metalen meubilair is hierbij ideaal vanwege de hoge weerstand tegen hitte. Een buitenkeuken bbq van metaal zal geen kans op verbranding vertonen en veiligheid en stabiliteit bieden.

Weinig onderhoud

Metaal is gemakkelijker schoon te maken en in sommige gevallen niet-poreus. De meeste commerciële reinigingsmiddelen kunnen op metaal worden gebruikt, in tegenstelling tot hout. In een vieze omgeving zoals bij een container ombouw 2 containers is een schoonmaakbeurt geregeld benodigd wat in het geval van metaal geen problemen zal opleveren. 

Lange levensduur

Metalen meubels zijn van nature bestand tegen chemische corrosie en oppervlakte slijtage. Als gevolg hiervan wordt de levensduur van deze meubels aanzienlijk verbeterd ten opzichte van andere materiaalsoorten. Indien je een container ombouw 4 containers aanschaft zit je er namelijk niet bepaald op te wachten dat deze binnen een mum van tijd weer uit elkaar valt.

Houten Meubels

Houten meubels stralen een meer traditioneel karakter uit. Wie van authentiek en de natuur houdt neigt al gauw naar hout. Het is tevens beter voor het milieu aangezien de gehele keten tot het vormen van een houten meubel minder belastend voor het milieu is dan een metalen meubel welke een intensief productieproces ondergaat alvorens tot meubel benoemd te worden. 

De vier grote voordelen van houten meubelen

Kosteneffectiviteit

In vergelijking met metaal is hout een meer kosteneffectieve oplossing. Hout is bewerkings vriendelijker dan metaal. Desondanks vraagt het nog wel een hoge mate van behandeling om het weersbestendig te maken. Dankzij procesautomatisering zijn gestandaardiseerde staalopties goedkoper. Maar zodra er maatwerk aan te pas komt kunnen de totale kosten sterk stijgen.

Kleurafwerking

Hout en metaal zorgen voor een heel andere verschijningsvorm en stijl. Hout is daarentegen een eenvoudigere soort om vorm te geven en een unieke persoonlijkheid te geven dan metaal. Hout helpt bij het vormen van een warme omgeving, maar kan beperkte kleur- en afwerkingsopties bieden.

Milieu

Wie voor een duurzame wereld kiest gaat voor hout aangezien het minder CO2 uitstoot dan metaal gedurende de productiefase. Tevens dient metaal over het algemeen gecoat of geverfd te worden wat ook nog eens de atmosfeer aantast door de dampen die er door ontstaan. 

Waarde

Over het algemeen betaal je meer voor een massief houten meubel, maar hout is dan ook waardevoller dan metaal. Dankzij de natuurlijke look en het gedrag van hout is ieder meubel uniek, iedere nerf is weer anders. 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juli, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Metaal versus Houten Meubelen

Reageren is niet toegestaan.