Klassieke muziek: een westerse muziektraditie

Klassieke muziek verwijst naar de formele muziektraditie van de westerse wereld, die als verschillend wordt beschouwd van westerse volksmuziek of populaire muziektradities. Als we iets over klassieke muziek horen, is onze eerste indruk meestal dat het te formeel is. Het is voor oude mensen omdat het door veel jongeren zoals in Groesbeek als saai gezien wordt. Niets is minder waar. Dit komt omdat je geen idee hebt hoe mooi klassieke muziek is. Klassieke muziek is vintage, oud is nog steeds goud. Klassieke muziek heeft de muziekindustrie veranderd en het nieuw leven gegeven. Er is een groot verschil in popcultuur en de klassieke muziektraditie. Door klassieke muziek luisteren zal je geest kalmeren. Het heeft een positieve invloed op je levensstijl, want dat is de kracht van muziek.

Enkele van de iconische stukken klassieke muziek

  • Toccata en fuga in d mineur door J.S.Bach
  • Bagatel
  • Pianosonate
  • Symfonie
  • Ave Maria door Charles Gounod
  • Messiah door George Frideric Handel
  • Serenade

Er zijn veel meer stukken klassieke muziek die voortreffelijk zijn. Als we het over klassieke muziek hebben, laat ons dan iets vertellen over de grootste componisten die de muziekindustrie hebben ontwikkeld. Ludwig van Beethoven en Johann Sebastian Bach zijn de twee grootste Duitse componisten aller tijden.

De Duitse componist Beethoven en pianist blijft een van de meest gerespecteerde en bewonderde componisten in de geschiedenis van de klassieke muziek. Zijn werken behoren tot de meest uitgevoerde stukken over de hele wereld van het muziekrepertoire. Beethoven staat algemeen bekend om zijn vermogen om gevoelens in muziek te vertalen. Hij leed aan gehoorverlies en de oorzaak is nog onbekend maar dat weerhield hem er niet van om muziek te componeren. Beethoven ging door met het componeren van grote stukken klassieke muziek. De muziek van Beethoven wordt als van groot belang beschouwd omdat het het begin was van een romantische periode na het tijdperk van de klassieke muziek.

Er is nog een Duitse componist die veel bekendheid verwierf omdat zijn klassieke muziek buitengewoon was. We hebben het over Johann Sebastian Bach.

De componist Bach was een muzikant uit de late barok. Bach staat bekend om zijn orkestmuziek zoals de Brandenburgse Concerten; instrumentale composities met de cello.

Johann Sebastian Bach wordt wel de vader van de westerse klassieke muziek genoemd. Bach was een genie in contrapunt, wat betekende dat de lijnen van melodie├źn samenvloeien, waardoor melodie en harmonie tegelijkertijd ontstond. Hij was een productief componist. Hij schreef 7 sonates voor fluit en klavecimbel. Enkele van zijn stukken zijn Barthold Kuijken, Jean-Pierre Rampal en Emmanuel Pahud. Er zijn nog veel meer nummers die betoverend zijn. Muziek die hij later componeerde werd bekend als Bachmuziek.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 juli, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Klassieke muziek: een westerse muziektraditie

Reageren is niet toegestaan.