Omscholen: wat zijn de mogelijkheden?

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging of juist toe aan een beter positie binnen je vakgebied? Dan is omscholen de optie voor jou! De overheid moedigt dit ook met het STAP-budget ook aan. Met het STAP-budget krijg je een subsidie om een cursus of opleiding te volgen. Vind bijvoorbeeld een van de communicatie opleidingingen in jouw vakgebied en verbeter je positie in de arbeidsmarkt.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget staat voor Stimulering van de Arbeidsmarktpositie, met dit budget kan jij je omscholen en/of bijscholen en zo je positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Dit budget stelt maximaal 1000 euro per persoon ter beschikking. Het aanvragen van de STAP-budget doe je via de website van het UWV. Er zijn door het jaar meerdere aanvraagperiodes beschikbaar.

Wat voor opleiding past bij mij?

Als je klaar bent voor een nieuwe uitdaging komt de volgende vraag: Welke opleiding past bij mij? Ga na waar je passie ligt en welk beroep je bij jezelf vindt passen. Kom je er dan nog niet uit dan zijn er talloze tests online die jou kunnen helpen bij het maken van een keuze. Daarnaast is het een goed idee om naar vacatures te kijken voordat je je laat omscholen. Zo heb je gelijk een goed beeld van welke opleidingen een goede kans op een baan opleveren.

Verbeter je positie op de Arbeidsmarkt

Als je jezelf wilt omscholen kan je bijvoorbeeld een communicatieopleiding binnen jouw vakgebied volgen. Deze opleiding kan je op verschillende niveaus volgen. Zo kan je beginnen met een training of je kunt ervoor kiezen om deze opleiding op HBO of Master niveau te volgen. Als communicatie professional kan jij je beter onderscheiden ten opzichte van je collega’s. De rol van communicatie professionals wordt in dit tijdperk steeds belangrijker. Onder andere doordat we ons steeds meer online begeven.

  • Er zijn talloze opties als het om een communicatie gaat.
  • Adviesvaardigheden
  • Corporate Communicatie
  • Interne Communicatie
  • Crisis Communicatie
  • Omgevingsanalyse en Communicatie
  • Overheidscommunicatie
  • Public Affairs
  • Woordvoering

 

Kies de communicatieopleiding die bij jou en je vakgebied past en onderscheid je van je collega’s.
Toe aan een nieuwe uitdaging of wil jij jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Dan kan je gebruik maken van het STAP-budget! Met het STAP-Budget kan je bijvoorbeeld jezelf laten omscholen. Om er achter te komen welke opleiding bij je past kan je online een aantal tests doen. Ook kan je naar vacatures kijken welke bij je past, zo weet je gelijk welke opleiding een goede kans op een baan biedt.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 juli, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Omscholen: wat zijn de mogelijkheden?

Reageren is niet toegestaan.